Thomas Eje: Derfor elsker jeg landlivet

Selv om den garvede entertainer Thomas Eje på mange måder lever af at være udadvendt og underholde, har han også brug for at pleje sin mere indadvendte side.

For 15 år siden slog Thomas Eje sig ned på den sønderjyske ø Als, hvor han stadig bor med sin hustru, Katherine Scrivens Eje. Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Der tegner sig et billede af en travl arbejdskalender i 2024 for den kendte entertainer Thomas Eje.

Han skal dels på turné med sin gamle Linie 3-makker Anders Bircow med deres nye show, “Her er de to andre”, og så skal Thomas Eje også være en del af ensemblet i den kommende sæson af Tivolirevyen.

Thomas Eje reflekterer kort over det nærliggende spørgsmål: Er der mon tid til det hele?

“Det skal der jo være,” griner han.

“Men jeg har svært ved at få de der 48 timer i døgnet til at slå til,” siger entertaineren med et skævt smil.

En ærkekøbenhavner på Als

Foruden livet på landevejen driver Thomas Eje sammen med sin kone, Katherine Scrivens Eje, tre gallerier udelukkende med egen kunst, så der skal også være tid til at svinge penslen.

“Jeg orker heller ikke bare at sidde stille og pille en vis legemsdel,” lyder det fra Thomas Eje.

Men netop fordi der godt kan være travlt i den 66-årige garvede scenekunstners liv, er det vigtigt med et helle for ham. Det er hjemmet i Sønderjylland blevet.

“Jeg bor jo langt ude på landet på Als, og der er fuldstændig ro og knaldsort om natten. Det har jeg meget brug for,” fortæller Thomas Eje.

Thomas Eje er egentlig ærkekøbenhavner med begge ben solidt plantet på stenbroen.

Men for 15 år siden blev Sønderjylland den nye base i hans liv.

På Als finder Thomas Eje tid og ro til sine hobbyer, der også indgår i hans virke som multikunstner og -instrumentalist.

Glad for den sønderjyske folkesjæl

Inden han blev uddannet skuespiller, var han forbi Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han specialiserede sig i fagot.

Derudover mestrer han også klaver, guitar, bas, vibrafon, violin, cello, mundharmonika, trompet, trombone, tenorsaxofon og bluegrass-banjo.

“Jeg spiller på 800.000 instrumenter, og jeg skal øve mig for at holde det ved lige, og der skal ikke være nogen andre mennesker. Det samme gælder, når jeg maler,” forklarer han.

“Så meget af min tid foregår i total ensomhed, hvilket jeg har det rigtig fint med. Den sociale udadvendthed er meget begrænset, men sådan er jeg også som menneske, så det passer fint. Jeg er faktisk ret introvert,” fortæller Thomas Eje.

Efter 15 år i det sønderjyske har landsdelen efterhånden fået en særlig plads i Thomas Ejes hjerte. Faktisk sætter han mere og mere pris på at bo på landet.

“Jeg har det rigtig godt med at bo der. Der er jo ikke langt til noget i Danmark,” siger han.

“Der er også en anden folkesjæl i Sønderjylland, der er meget speciel for det område, som jeg også rigtig godt kan lide,” fortsætter entertaineren.

Først publiceret: 22. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret 20. oktober 2023 kl. 15:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

og