Dansk stjerne nomineret til en Emmy-pris for sin Blixen-rolle

Connie Nielsen er nomineret til prisen som bedste kvindelige skuespiller ved International Emmy Awards.

Den danske skuespiller Connie Nielsen er nomineret til prisen som bedste kvindelige skuespiller ved International Emmy Awards.

Det skriver Viaplay i en pressemeddelelse.

Hun er nomineret for sin rolle som Karen Blixen i tv-serien “Drømmeren – Karen Blixen bliver til”.

International Emmy Awards uddeles til internationale tv-produktioner uden for det amerikanske marked. Den løber af stablen i New York City 20. november, hvor det bliver afgjort, om den danske stjerne får statuetten.

Serien er inspireret af Karens Blixens liv og breve og udspiller sig i 1930’erne, hvor Karen vender hjem til Danmark efter mange år i Østafrika.

Tv-serien og Connie Nielsen har allerede høstet stor anerkendelse udenlands. Den blev udtaget som første danske serie nogensinde til Cannes International Series Festival i april i år.

Derudover fik Connie Nielsen tidligere i år overrakt Rungstedlundprisen af dronning Margrethe for sit portæt af Karen Blixen.

Den 58-årige stjerne er født med rødt og hvidt blod i årerne.

Hun kom til verden i København og er opvokset i Helsingør og siden helt nordpå i Frederikshavn.

Som teenager rejste Connie Nielsen til Paris for at studere drama og medvirkede der i flere franske film.

Hollywood så også hendes talent, og Connie Nielsen landede sin første store rolle i “Djævlens advokat” med Al Pacino, Charlize Theron og Keanu Reeves.

Ved årtusindskiftet kom det helt store gennembrud i Ridley Scotts oscarhædrede storfilm “Gladiator” over for Russell Crowe og Joaquin Phoenix.

/ritzau/

Først publiceret: 27. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 27. september 2023 kl. 14:32