Opgiver millionkøb af slot: Lyngvild har et andet på hånden

Iværksætteren Jim Lyngvild købte tidligere i år et fynsk slot. Siden er planen blevet skrinlagt. Nu tilføjer han forretningen med et andet slot, som tidligere har haft en særlig relation til kongehuset.

Her står Jim Lyngvild ved Harridslevgaard Slot, som han købte sammen med Trine Jepsen. Men nu er handlen annulleret, siger Lyngvild. Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Først skulle han være medejer af et dansk slot.

Men så alligevel ikke.

Tidligere på året oplyste designeren og iværksætteren Jim Lyngvild, at han ville kaste sig ud i et projekt med et dansk slot i centrum.

Sammen med samarbejdspartneren og sangeren Trine Jepsen havde han købt det 800 år gamle Harridslevgaard Slot på Nordfyn.

Nu dropper de dog købet af slottet.

Det siger Jim Lyngvild i en video på Facebook.

På advokatens opfordring

Jim Lyngvild fortæller blandet andet i videoen, at han og Trine Jepsen er blevet bevidste om forhold, der gør, at de har trukket sig fra købet.

“Mit hjerte er nærmest knust,” siger iværksætteren i sin Facebook-video.

“Jeg vil ikke gå ikke gå i detaljer med hvorfor, jeg vil bare sige, at der er kommet nogle ting til vores kendskab her 11. time, som er rigtig kedelige.”

Til Tv2 Fyn løfter han dog en lille flig af, hvorfor købet er gået i vasken.

“Det var på advokatens opfordring, at vi fredag trak os fra købet af Harridslevgaard Slot,” siger Jim Lyngvild til tv-stationen.

Næsten 20 millioner kroner

Da Trine Jepsen og Jim Lyngvild indgik købsaftalen, ville de ikke fortælle, hvor mange penge de måtte lægge for at få fingrene i slottet.

Men i maj lød udbudsprisen på 19.950.000 kroner.

Tanken var blandt andet at afholde arrangementer og en festival på slottet og i den omkringliggende park.

Du kan se hele Jim Lyngvilds video omkring Harridslevgaard Slot herunder.

“Skræddersyr din fest”

På trods af at købet af Harridslevgaard Slot på Nordfyn er blevet trukket tilbage, er det ikke ensbetydende med, at Jim Lyngvild ikke har flere planer i ærmet med et dansk slot.

Iværksætteren har siden rettet blikket mod Nordsjælland.

Jim Lyngvild er nemlig blevet medejer af firmaet, der ejer brugsretten til det statsejede Charlottenlund Slot.

I et opslag på sin Facebook-profil forklarer han, at slottet er tiltænkt en bred vifte af begivenheder, lige fra bryllupper til firmaarrangementer, som det skal udlejes til.

“Så hvis nogle drømmer om eventyrslottet til bryllupper, fødselsdage, firma-arrangementer osv. er i velkommen til at tage fat på vores dygtige team. Vi skræddersyr gerne din fest i vores smukke riddersal, havesalen eller andre steder på slottet,” skriver Jim Lyngvild i sit opslag.

Tidligere kongeslot

Slottet har tidligere været kongebolig, da kong Frederik d. 8, Danmarks konge fra 1906-1912, brugte store dele af sin tid på slottet.

Tilmed dannede Charlottenlund Slot rammen for dele af kong Christian d. 10’s barn- og ungdom.

Du kan læse opslaget om Charlottenlund Slot herunder.

Først publiceret: 19. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 19. september 2023 kl. 9:19

Se, hvad vi ellers skriver om: