Prins om skilsmisserygter: Det havde konsekvenser

Rygtet om en skilsmisse mellem kronprinsesse Victoria og prins Daniel tog fart sidste år i dele af den svenske presse. Nu udtaler prinsen sig og kalder rygtet "modbydeligt".

Prins Daniel, kronprinsesse Victoria og parrets ældste barn, prinsesse Estelle. Foto: Mikael Fritzon/TT/Ritzau Scanpix

“Jeg tror ikke, at nogen fornuftige mennesker tror på det rygte længere.”

Sådan siger svenske prins Daniel, som er gift med kronprinsesse Victoria, om skilsmisserygtet, som spredte sig i begyndelsen af 2022.

Prinsen udtaler sig om sagen i portætprogrammet “Prins Daniel 50 år“, som tv-stationen SVT står bag.

“Modbydeligt”

Prins Daniel fortæller blandt andet, at flere mennesker tog kontakt, da rygtet blev spredt.

“Det var et modbydeligt falsk rygte, som vi oplevede havde store konsekvenser. Mange venner fra dele af Sverige og også i udlandet tog kontakt. Det nåede en form for niveau, der fik os til at føle, at vi ikke kunne acceptere det,” lyder det fra prins Daniel i interviewet med SVT.

Det er første gang, den svenske prins udtaler sig om rygtet i et interview.

Men det er ikke første gang, at han tager afstand fra det.

Tilbage i foråret sidste år skrev kronprinsessen og prins Daniel på deres Instagram-profil, at rygtet ikke havde hold i virkeligheden.

“For at værne om vores familie ønsker vi at klargøre én gang for alle, at de rygter, der spredes i øjeblikket, er helt grundløse,” skrev parret i opslaget.

Læser det ikke

Prinsen bliver undervejs i interviewet med SVT spurgt til, hvordan han har det med at være forsidestof på diverse aviser og medier.

“Jeg læser ikke den slags aviser. Og skulle der være noget opsigtsvækkende, så hører jeg det. Og så må vi se, om man kan sluge det,” siger prins Daniel i interviewet.

Først publiceret: 6. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 7. september 2023 kl. 11:21

Se, hvad vi ellers skriver om:

og