Populært quizshow vender tilbage på dansk tv

Snart kan quizlystne danskere gætte med, når det populære underholdningsprogram "Jeopardy" vender tilbage på de danske tv-skærme til næste år.

Til næste år er det 60 år siden, at "Jeopardy" fik premiere på amerikansk tv. Programmet lever stadig og er sendt i et utal af udgaver i forskellige lande. Næste år gør det comeback på dansk fjernsyn. Foto: Sebastian Kahnert/Ritzau Scanpix

“Et populært underholdningsprogram, der blev sendt på TV 2 fra 1995 til 2005 og igen på TV3 fra 2014 til 2015? Hvad er “Jeopardy”.

Sådan kunne et spørgsmål i det ikoniske quizshow, hvor svaret formuleres som et spørgsmål, lyde.

Og til næste år er det igen blevet tid til at skulle vælge “Danske film til 500” eller “Verdens lande til 100”, når “Jeopardy” atter ruller over de danske tv-skærme i en ny udgave på Kanal 5 og discovery+.

Danske kendisser

Programmet har en lang historie med at teste deltagernes paratviden i kategorier som sport, videnskab, litteratur, popkultur og meget mere.

I den kommende udgave kan seerne se frem til at være i selskab med danske kendisser, der skal dyste i viden om diverse kategorier.

“Hos Kanal 5 og discovery+ er vi stolte over at bringe verdens største og mest kendte quiz tilbage til de danske skærme,” siger programdirektør Kristian Rosasco i pressemeddelelsen og fortsætter:

“‘Jeopardy’ er den perfekte kombination af humor, leg og paratviden, og vi glæder os til, at vores seere kan gætte med, når en række velkendte ansigter skal dyste om at stille de rigtige spørgsmål.”

Hvem skal være vært?

Tidligere har Søren Kaster, Lasse Rimmer, Lars Daneskov og Adam Duvå Hall været værter på programmet. Men det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal være vært på den kommende udgave.

Showet er en dansk variant af det populære amerikanske show af samme navn, som blev skabt af Merv Griffin.

Det blev sendt første gang i USA på NBC den 30. marts 1964.

Programmet får premiere i 2024.

Først publiceret: 24. august 2023
Artiklen er sidst opdateret 24. august 2023 kl. 7:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og