Trods stor rejselyst: Ferien bookes i sidste øjeblik

Danskernes rejslyst efter corona er steget - men det er priserne også. Derfor venter mange med at tage beslutning til sidste øjeblik. Men skal du leje bil, så er det en god ide at gøre det i god tid, lyder opfordring.

Mange venter til sidste øjeblik med at booke ferie. men skal du leje bil, er det en god ide at være en god tid.

Danskerne er klar til at tage til udlandet i sommerferien. Og næsten hver tredje vil også bruge flere penge på årets sommerferie – men forbrugerne venter med at træffe den endelige beslutning.

Efter et år med strammede budgetter og høje el- og gasregninger venter mange danskere til sidste øjeblik med at tage den endelige beslutning om årets sommerferie.

Rejsebranchen melder om stor interesse, men forbrugerne holder igen med at lave de endelige bookinger.

Mere rejselyst

“I år er situationen præget af langt mere rejselyst, end vi havde turdet håbe på, men samtidig er der mange, for hvem økonomien stadig er usikker, og derfor venter med at booke til absolut sidste øjeblik,” siger Lars Thykier, der er administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening.

Lej en bil? 5 du skal huske

Det skal du huske, når du lejer bil til ferien:

1 Det er en god idé at booke bilen minimum et par uger før ferien.

2 Vær opmærksom på den enkelte udlejers afbestillingspolitik og sørg for, at den passer til dine behov.

3 Tilkøb de nødvendige forsikringer for bilen, så du er fuldt dækket også ved forskellige førere af bilen.

4 Tjek samtidig om dine forsikringer for din bagage eller rejsegods også gælder er sikret på turen.

5 Dokumentér bilens tilstand ved overdragelsen, så du undgår diskussion om eventuelle skader efterfølgende. Det er en tryghed for både billejer og biludlejer.

“Men rejserne er også blevet dyrere. En tur, der kostede 5.200 kroner sidste år, koster måske 6.000 kroner i år. Skal man afsted fire personer, er det jo en forskel på 3.200 kroner i alt, og derfor er der mange, der tænker sig om en ekstra gang og undersøger mulighederne, før de laver det endelige køb, tilføjer Lars Thykier.

I januar savnede halvdelen af de danske rejsebureauer kunder, mens det i marts var faldet til knapt hvert femte bureau.

Samtidig viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, at næsten hver tredje dansker regner med at bruge flere penge på rejser og ferier i 2023.

Selv bilferien må vente

Bilferien er en af danskernes foretrukne ferieformer, og de senere år er mere end en fjerdedel af danskerne selv rullet afsted på ferien.

Med stabiliserede brændstofpriser kunne man spå bilferien en stor sommer, men i biludlejningen har man i år mærket samme tilbageholdenhed fra det danske feriefolk, der dog nu er ved at røre på sig.

“Vi har væsentligt flere besøgende på vores hjemmeside, end vi havde samme tid sidste år, men folk har været længere tid om at lave deres bookinger. De er dog begyndt at komme nu, siger Niels Bork, der er direktør i Autokonzept, som er en landsdækkende kæde af biludlejere.

“For eksempel kan vi se, at minibusserne, der kan rumme flere familier, er ved at være bookede, så man skal heller ikke vente alt for længe, hvis man ved, hvad man vil med årets ferie, siger Niels Bork.

Først publiceret: 21. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret 21. juni 2023 kl. 14:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

og