DMI: Nyd solen mandag – regnen kommer tirsdag

Det er med at komme ud og nyde solen mandag, inden en front tirsdag trækker regn ind over landet fra vest.

Mandag bliver vejrmæssigt formentlig en af ugens bedste dage, når ugen lægger ud med masser af solskinstimer og temperaturer op mod 17 grader.

Det siger Andy Ahumada, som mandag morgen er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Vi starter med mandag, som bliver en solskinsdag. Men efterhånden i løbet af natten til tirsdag, kommer der nogle regnområder ind, som forlader Danmark omkring torsdag morgen, siger meteorologen.

Det er altså med at nå at komme ud og nyde det gode vejr, mens det er her, for allerede tirsdag begynder skyerne at tage til i den vestlige del af landet.

Trods lidt regn her og der bliver det stadig nogenlunde pæne temperaturer, og arbejdsugen ud kan man forvente op mod 16 grader de fleste steder i landet.

Fredag skulle det meste af nedbøren have trukket sig, og her tegner det til at blive en pæn dag at gå på weekend på.

– Temperaturen kommer til at ligge mellem 11 og 18 grader i løbet af fredag, siger Andy Ahumada.

Et højtryk over Baltikum og det vestlige Rusland bevæger sig i øjeblikket langsomt mod øst, og det medbringer sig en strøm af tør og efterhånden lunere luft.

– Det højtryk, vi har over Baltikum og Rusland, har tendens til, at det stopper for fronter, som normalt bevæger sig ind over Danmark. Men i løbet af ugen begynder det her højtryk at bevæge sig øst, og det giver jo plads til fronter, der kan bevæge sig ind, som den, der kommer her tirsdag, siger Andy Ahumada.

Tirsdag kommer en front ind fra vest og medbringer regn i de vestlige dele af landet. De østlige egne får mestendels tørvejr – og endda lidt eller nogen sol.

Onsdag bliver ligeledes med regn, der fortsætter i bygeform torsdag, inden solen for alvor kigger frem igen fredag.

Nattetemperaturerne bliver i løbet af ugen mellem 4 og 11 grader.

/ritzau/

Først publiceret: 8. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 8. maj 2023 kl. 7:08