Flere lejer egen flyttebil: Husk forsikringen

Det er en god idé at granske sine forsikringsvilkår, når man flytter. Uden forsikring kan man nemlig risikere at stå alene med store udgifter.

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når teltpælene rykkes op, og man skal flytte alt sit inventar til en ny adresse.

Derfor er det fristende at spare, hvor man kan. Og det er der tilsyneladende også flere, som gør.

Hos flyttemændenes brancheorganisation Dansk Møbeltransport Forening oplever man i hvert fald, at flere danskere sparer flyttemændene væk.

“I slutningen af 2022 og her i det nye år oplever vi en afmatning, der hænger sammen med, at der er kommet mere ro på boligmarkedet. Men der er også flere private især i mindre lejligheder, der vælger at ordne flytningen selv,” udtaler foreningens sekretariatschef, Anders Due.

Din egen indboforsikring

Vælger man at tage sagen i egen hånd, er det dog vigtigt, at man får styr på sin forsikring, i tilfælde af at uheldet skulle være ude, og noget går i stykker.

Her er det i udgangspunktet ens indboforsikring, som man skal have godt kendskab til, forklarer Susanne Aamann, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

“Men forsikringsselskaberne har forskellige betingelser, så det kan være meget fornuftigt at læse op på, hvad der gør sig gældende hos ens forsikringsselskab.”

“Her burde der være en selvstændig beskrivelse af, hvad der gælder i forbindelse med flytning af gods,” siger Susanne Aamann.

Det kan blandt andet være relevant at granske vilkårene for, hvor stort et beløb forsikringen dækker.

Flyttefirmaets forsikring

Hvis man omvendt lader flyttemænd om at transportere sit gods, så er det flyttefirmaets forsikring, der dækker.

“Det vil som udgangspunkt være sådan, at flyttefirmaet skal have en forsikring, og den forsikring dækker de skader, som flyttemændene kan forvolde under flytningen,” siger Susanne Aamann.

Vælger man selv at pakke sine flyttekasser, skal man dog huske at pakke dem forsvarligt, da man ellers risikerer selv at stå med ansvaret, påpeger hun.

Ligesom med ens indboforsikring er det også her en god idé at undersøge, hvor meget forsikringen dækker – både samlet og per genstand.

Det er desuden vigtigt at tjekke, hvad flyttefirmaets forsikring dækker.

“Man gør klogt i at spørge ind til flyttefirmaets forsikringsforhold, da nogle firmaer faktisk ikke er forsikrede, selv om det står i kontrakten, at de er det,” siger Susanne Aamann.

Helt generelt lyder rådet, at der skal være styr på forsikringen, uanset om man selv flytter eller lader flyttemænd om det.

Først publiceret: 6. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 5. april 2023 kl. 12:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

og