Video: Underernærede hunde indleveret til internat

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer. Se video med hundenes ankomst til internattet.

Hvalpen lille Bille måtte køres til dyrlægen, da han var slap og ikke kunne stå på sine ben eller ville spise eller drikke. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelses har fået indleveret 19 blandingshunde. Hundene befinder sig nu på internatet i Århus, hvor et stort arbejde med pleje, socialisering og miljøtræning er i gang.

Det drejer sig i alt om femten voksne hunde og fire hvalpe.

Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med de mange hunde blev for meget for ejeren, og Dyrenes Beskyttelse blev derfor kontaktet.

I samarbejde med den tidligere ejer, politi og socialhjælp er hundene flyttet ind på internatet i Århus.

“Det er altid trist, når hverken mennesker eller dyr har det godt, men i denne sag valgte ejeren heldigvis at række ud og få den nødvendige hjælp. Han har været samarbejdsvillig og gjort sit bedste, og vi er glade for, at vi har kunne hjælpe både ham og hundene godt videre. Vi har efterfølgende hjulpet ejeren med at få socialhjælp til rengøring og oprydning, så han kan komme godt videre,” siger Rolf Nordentoft, internatleder ved Århus Internat, Dyrenes Beskyttelse.

Har ikke fået nok foder

Hundene er underernærede og bærer præg af, at de ikke har fået nok foder, og at fodringen er foregået tilfældigt.

Ved ankomsten var hundene skræmte og nervøse.

“Hundene har det efter omstændighederne ok, men der ligger et stort arbejde foran os med socialisering, renligheds – og miljøtræning. Vi har fundet grus i deres afføring og ølkapsler i opkast, og det skyldes højest sandsynligt, at de er blevet fodret direkte på gulvet og derfor ved en fejl har spist andet end foder,” siger Julie Skaadegaard, der er hundeadfærdsinstruktør på Århus Internat.

Overladt til sig selv

Hundene bærer præg af, at de har været overladt til sig selv en stor del af tiden. De har aldrig været uden for ejerens hus eller have og har derfor ikke haft kontakt til andre mennesker.

Der ligger et stort arbejde foran med socialisering, renligheds – og miljøtræning.

Ved ankomsten var de skræmte og nervøse, men særligt de yngste hvalpe er allerede ved at blive mere modige. Rolf Nordentoft er derfor positiv over for hundenes fremtid. Det samme er Julie Skaadegaard, der er i gang med opgaven med at få hundene klar til nye hjem

“Ingen af hundene er renlige, har prøvet at gå i snor eller andre basale ting for en hund, så opgaven med at socialisere de voksne hunde har førsteprioritet. Hundene var meget beskidte, da de ankom, men for ikke at stresse dem, ventede vi med at give dem et bad, til de havde vænnet sig lidt mere til os og til internatet,” siger hun.

Underernærede hvalpe

De fire små hvalpe, der ankom med flokken, blev vurderet til at være omkring 16 uger gamle. Hvalpene havde ikke fået nok foder, og de var derfor stærkt underernærede.

Den ene hvalp, Lille Bille, måtte køres til dyrlægen, da han var slap og ikke kunne stå på sine ben eller ville spise eller drikke.

Lille Bille blev derfor kørt til nærmeste dyrehospital, hvor han blev indlagt og fik væske i et drop samt kvalmestillende medicin. Han er tilbage på internatet igen og i bedring.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse

Først publiceret: 9. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 9. marts 2023 kl. 12:46

Se, hvad vi ellers skriver om:

og