Riskær vil have lov til at lede en virksomhed igen

Klaus Riskær Pedersen blev frifundet for anklage om at overtræde direktør-forbud. Nu vil han have det ophævet.

I næsten 15 år har erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen ikke måtte lede en virksomhed, fordi han blev idømt et forbud i en retssag.

Det skal dog være slut med forbuddet, mener Riskær, der vil indbringe spørgsmålet for retten.

– Nu har det varet så mange år, at han gerne vil have det ophævet, siger hans advokat, Henrik Stagetorn.

Det var i forbindelse med en sag om grov økonomisk kriminalitet i 2008, at Klaus Riskær Pedersen fik et forbud mod at være direktør i et selskab med begrænset ansvar.

Rettighedsfrakendelsen blev sat til at gælde “ind til videre” og dermed ind til, at andet er besluttet. Det er uvist, hvornår spørgsmålet vil komme for retten.

Foruden rettighedsfrakendelsen blev Riskær i dommen fra 2008 idømt seks års fængsel. I sagen blev han dømt for bedrageri over for en familiefond på 210 millioner kroner.

For lidt over to uger siden blev Klaus Riskær Pedersen frifundet i en sag, der netop handlede om, hvorvidt han havde overtrådt forbuddet om at være direktør.

Anklagemyndigheden mente, at han havde ledet tre af sine sønners virksomhed, Reboot ApS, på trods af forbuddet. Men Københavns Byret mente ikke, at det var tilstrækkeligt bevist, at han reelt var direktør.

Frifindelsen står ved magt, for anklagemyndigheden vil ikke anke til landsretten.

I sagen nægtede Riskær sig skyldig, mens anklagemyndigheden hævdede, at han blandt andet delegerede arbejdsopgaver til den ene af firmaets to direktører. Men det fandt byretten altså ikke bevist.

Byretten fandt det heller ikke bevist, at Riskær skulle have foranlediget og udbetalt lån fra Reboot ApS til det politiske parti, som bar Riskærs navn.

I dommen lagde retten til grund, at Riskær indkøbte almindelige vare- og tjenesteydelser på vegne af selskabet, og at selskabets direktør blev orienteret på forhånd og godkendte større arbejder.

/ritzau/

Først publiceret: 27. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret 27. februar 2023 kl. 14:49