Træn huskemusklen med italiensk tomat-teknik

Hukommelsen kan til tider svigte os alle sammen, men der er meget, du selv kan gøre for at styrke den, bl.a. tomat-teknikken.

Få gode råd til at huske bedre.

Tomat-teknikken?

Hvad er nu det for noget, tænker du måske, hvis du ikke har hørt om teknikken tidligere, men det kan være en god idé at give den en chance. Læs med herunder og få styrket din hukommelse.

Sådan gør du

1) Om du skal holde en tale, huske fødselsdage eller være den bedste til Bezzerwizzer, så kan du gøre brug af den såkaldte pomodoro-teknik til at træne din hukommelse.

2) Pomodoro er italiensk for tomat, og teknikken hedder sådan, fordi den er opfundet af italieneren Francesco Cirillo, som havde et æggeur formet som en tomat.

3) Indstil et æggeur til en halv time. I løbet af den halve time fokuserer du udelukkende på det, du skal øve. Det vil sige, at alle skærme skal være slukkede, og at folk omkring dig ikke må forstyrre.

4) Når æggeuret ringer, tager du ti minutters pause, hvor du går en lille tur eller drikker en kop kaffe. Efter de ti minutter, stiller du igen æggeuret til en halv times fuld fokus, og sådan kan du fortsætte så længe, du orker.

Først publiceret: 11. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret 10. februar 2023 kl. 13:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og