Fem er fængslet for kutterdrab – én er tidligere drabsdømt

Fem mænd skal være fængslet for drab, afgør landsret. En af dem har begået drab før, skriver dagblad.

En af de fem mænd, som i torsdags blev varetægtsfængslet i en sag om et drab om bord på fiskekutteren “Inger Katrine”, er tidligere dømt for drab.

Det kunne Dagbladet Ringkøbing-Skjern afsløre i weekenden.

Der er tale om en 41-årig mand.

Manden, der ifølge avisen i en årrække har fisket ved Vestkysten, er dømt for at have dræbt en mand med et jagtgevær i 2014. Han blev anholdt efter drabet i 2014, og i 2016 idømte Vestre Landsret ham 12 års fængsel.

Det er muligt at blive prøveløsladt, når man har afsonet to tredjedele af sin straf. Er man idømt 12 års fængsel, kan man derfor under særlige betingelser løslades efter otte år.

Oprindelig blev han i byretten idømt 15 års fængsel, men landsretten nedsatte straffen med tre år.

Ved drabet i 2014 skød den 41-årige både en 30-årig mand, som døde, og en 38-årig mand, som overlevede. De var dengang mødt op hos drabsmanden for at opkræve gammel gæld.

Begge ofre havde banderelationer. Ifølge Ritzaus oplysninger drejer det sig om relationer til Hells Angels.

Efterforskningsleder Poul Fink fra Midt- og Vestjyllands Politi vil over for dagbladet ikke udtale sig om, at en af de sigtede er tidligere dømt.

Specialanklager Pia Koudahl mødte for anklagemyndigheden, da de fem mænd blev fængslet af Retten i Holstebro i torsdags. Hun afviser over for Ritzau også at kommentere oplysningen om, at den ene er tidligere dømt for drab.

De fem mænd, der er sigtet for drab på Alf Villum Jensen på fiskekutteren, nægter sig skyldige og kærede torsdag kendelsen om fængsling til landsretten.

Mandag morgen oplyste politiets vagtchef, at det så ud som om, at Vestre Landsret havde været enig i fængslingen. Men da havde havde retten ikke truffet afgørelse endnu.

Det har landsretten dog mandag eftermiddag, oplyser retten til Ritzau. Det endte med en stadfæstelse af fængslingen, så de fem skal blive bag tremmer.

/ritzau/

Først publiceret: 9. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret 9. februar 2023 kl. 15:12