Christian Bitz skal betale millioner

Tv-personligheden Christian Bitz og grossistvirksomhed skal betale erstatning for krænkelse af ophavsretten.

Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Sø- og Handelsretten tilkender keramiker Kasper Würtz i alt 6,4 millioner kroner plus renter i erstatning for krænkelse af ophavsret i sag kaldet “Keramikkrigen”.

Sagen drejer sig en strid mellem keramiker Kasper Würtz på den ene side og tv-personligheden Christian Bitz og grossisten F & H A/S på den anden.

I maj 2021 slog Østre Landsret fast, at Bitz og grossisten havde krænket Würtz’ ophavsret i forbindelse med et stel, som blev lanceret under Bitz’ navn i 2016.

Würtz får ikke ønsket beløb

Krænkelsen er sket i forbindelse med fem konkrete produkter i tre forskellige farver, altså 15 produkter i alt. De lignede i for høj grad – sagde først Sø- og Handelsretten og siden Østre Landsret – stentøj, som Kasper Würtz havde fremstillet. Andre dele af stellet var dog i orden.

Landsretten tog imidlertid ikke stilling til erstatningsspørgsmålet, da der alene var tale om en såkaldt deldom, der kun beskæftigede sig med det ophavsretlige.

Nu har Sø- og Handelsretten så taget stilling til det erstatningsretlige. Her havde Kasper Würtz fremsat et krav på 40 millioner kroner. Men så meget får han ikke.

Skal dække sagens omkostninger

Sø- og Handelsretten siger, at F & H skal betale fem millioner kroner, mens Christian Bitz skal betale en million kroner. Derudover skal selskabet Bitz A/S betale 400.000 kroner til Würtz. Alle beløb tillægges procesrenter.

Kasper Würtz kan oven i erstatningssummen også se frem til et ikke ubetydeligt beløb, som skal dække hans sagsomkostninger. Sammenlagt løber det op i cirka 1,7 millioner kroner.

Christian Bitz og F & H har mulighed for at anke dommen til Østre Landsret.

Først publiceret: 30. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret 30. januar 2023 kl. 11:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og