Supersygehus i Hvidovre står over for fire års forsinkelse

Region afbryder samarbejde med arkitekter bag supersygehuset i Hvidovre, og projektet forsinkes med fire år.

Et nyt supersygehus i Hvidovre vil formentlig først være klar til at tage i brug i slutningen af 2024, efter at projektet igen er blevet forsinket.

Det skriver Berlingske.

Den nye forsinkelse skyldes ifølge avisen, at Region Hovedstaden har droppet samarbejdet med de to tegnestuer Link Arkitektur og Schmidt, Hammer og Lassen.

Ifølge avisen fremgår det af en orientering til politikerne i Region Hovedstaden sendt af formanden for den politiske følgegruppe Nicolai Kampmann (S).

– Det er ret frustrerende med de store forsinkelser. Det er ærgerligt både for patienterne og for medarbejderne, der går og venter på at kunne ibrugtage de nye faciliteter. Men desværre bliver det ved med at trække ud, skriver han.

Ifølge orienteringen har de to tegnestuer leveret en “mangelfuld” indsats. Samarbejdet omtales som “belastet”.

Samarbejdet er så belastet, at parterne ifølge Berlingske er gået ind i en voldgiftssag. En voldgiftssag er et scenarie, som parter går ind i, for at løse en tvist uden at sagen kommer for en domstol.

Supersygehuset skulle efter de oprindelige planer have stået klar i 2020.

Det er en udvidelse af Hvidovre Hospital, som ifølge regionen bliver på 43.000 kvadratmeter, en fælles akutmodtagelse, et barselsafsnit, en ny børneafdeling med neonatalafsnit samt en ny hjerteafdeling og endokrinologisk sengeafsnit.

Store dele af hospitalets ambulatorieetage bliver desuden moderniseret. Kontorer, konferencerum og møderum flyttes fra ambulatorieetagen i stueetagen til kontorer beliggende i nyindrettede bygninger.

I den frigivne plads skal der indrettes nye undersøgelses- og behandlingsrum.

/ritzau/

Først publiceret: 14. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 14. december 2022 kl. 6:21