Fire gode råd til et sundt indeklima

Halvdelen af danskerne vil skrue ned for varmen til vinter, men man skal passe på, at indeklimaet ikke tager skade af spareforsøg.

I ny befolkningsundersøgelse fra Voxmeter, som LB Forsikring har fået lavet, svarer 48 % ja til, at de vil skrue ned for varmen i deres hjem til vinter.

1. Luft ud 3 gange om dagen 5-10 min

Fugtig luft er sværere at varme op end tør luft, så du får faktisk hurtigere varmet dit hus op, ved at sikre, at luften er tør. Lav gennemtræk, så den fugtige luft fjernes fra alle dele af huset.

2. Tænd emhætten eller åben et vindue, når du laver mad

Varmen man får fra dampende gryder, er fugtig, og vil på sigt ikke give et varmere hjem, bare et mere fugtigt et. Tænd derfor emhætten eller luft ud, når du laver mad. Lad den gerne være tændt fem minutter efter du er færdig.

3. Sænk ikke temperaturen under 19 grader i nogen rum

Det kan virke tillokkende at lukke af for dele af huset, hvis man ikke bruger det og bare lade temperaturen falde derinde, men man risikerer skimmelsvamp og i værste fald frostsprængninger, hvis udetemperaturen falder.

4. Køb et termometer til hjemmet

Så du kender temperaturen derhjemme. Du kan ikke altid regne med fyret eller termostaten på radiatoren. Bliver det koldere ude, skal du måske skrue lidt op – og bliver vejret lunere, kan du skrue ned. Husk også, at der går lidt tid, fra du regulerer varmen og til rumtemperaturen ændrer sig.

Kilde: lbforsikring.dk 

Først publiceret: 3. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 3. november 2022 kl. 10:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og