Det sparer du ved at vaske, når det er billigst

Stigningen i energipriserne har fået mange til at tilpasse vasketiderne med de tidspunkter på dagen, hvor strømmen er billigst. Men hvad sparer man på det? Få svaret her.

Efter årsskiftet bliver priserne anderledes, fordi landets netselskaber pålægger en ekstra tarif på op til to kroner per kilowatttime i tidsrummet mellem klokken 17 og 21.

Tårnhøje energipriser betyder, at nogle vælger at skippe deres morgensøvn over for at sætte en vask over tidligt om morgenen, da strømprisen til tider er billigst der.

Men hvad sparer man egentlig på elregningen årligt, når man vasker, mens det er dyrest, versus når det er billigst?

Det har Tv 2 sat sig for at undersøge, og til det formål har man opstillet et eksempel med en person, der bor alene og vasker tøj en gang om ugen på en maskine af typen energimærke A.

Så meget kan man spare

En dag med mindre udsving

  • Hvis personen kun vasker på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst og koster 2,20 kroner, vil det årligt løbe op i 135 kroner.
  • Hvis personen kun vasker på de tidspunkter, hvor strømmen er dyrest og koster 3,20 kroner, vil det årligt løbe op i 196 kroner.

Altså en besparelse på 61 kroner per år.

En dag med store udsving

  • Hvis personen kun vasker på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst og koster 0,60 kroner, vil det årligt løbe op i 37 kroner.
  • Hvis personen kun vasker på de tidspunkter, hvor strømmen er dyrest og koster 3,50 kroner, vil det årligt løbe op i 215 kroner.

Altså en besparelse på 178 kroner per år.

“Måske synes besparelserne på at tilpasse vaskene ikke så stor, men mange bække små gør en stor å. Så de her besparelser er en del af en samlet adfærdsændring, som man som forbruger bør foretage,” siger Jørgen Munksgaard Rasmussen, der er fagekspert inden for boligøkonomi.

Kilde: tv2.dk

Læs mere om energikrisen, strømpriser og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 24. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 24. oktober 2022 kl. 7:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og