Forældrekomedie fra Paprika Steen deler anmeldere

Anmelderne er uenige om, hvor effektivt Paprika Steen spidder forældreskabet i ny film.

Med filmen “Fædre og Mødre”, som har premiere torsdag, er det fjerde gang, at skuespiller Paprika Steen sætter sig i filminstruktørstolen.

Det er en film, som deler vandene hos mediernes anmeldere.

Politikens anmelder giver tre ud af seks hjerter, og kalder filmen sjov, men samtidig lidt for sjov.

– Paprika Steen stikker ganske som forventet dygtigt giftbrodden ind, men jeg synes også, hun er for længe om at trække den ud igen, skriver avisen.

Hos Alt for Damerne har bladets anmeldere givet fem ud af seks hjerter.

– Uanset hvor man ligger på spektret i den kreative klasse, sættes forældreskabets mørke sider her så effektivt og sylespidst sjovt på plads, at det måske rammer nogen over tæerne (der skiftevis krølles og stritter af fryd undervejs), skriver anmelderen.

Men det gør også “nas på den gode måde”, lyder det i anmeldelsen.

B.T’s anmelder har også set Paprika Steens nye film. Avisen giver ikke karakter, men kalder filmen en hyggelig “feel good”-komedie.

– Det er umuligt ikke at smile flere gange undervejs af lejrturs-stemningen og de små skæve replikker, skriver anmelderen.

Kulturmediet Soundvenues anmelder mener, at filmen “aldrig rigtig finder sine ben at stå på” og giver “Fædre og Mødre” tre ud af seks stjerner.

– Men ellers virker det på en underlig måde, som om manuskriptet er for langt fra de levende iagttagelser af virkelighedens forældredilemmaer, der ville have løftet materialet, skriver anmelderen.

Berlingskes anmelder kalder filmen “et anstrengende bekendtskab”, og skriver, at selv om der er sjove replikker, er der for få af dem.

– For denne anmelder er der i hvert fald grænser for, hvor længe voksenskænderier bliver ved med at være morsomme, skriver avisens anmelder og kvitterer med tre ud af seks stjerner.

/ritzau/

Først publiceret: 2. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 3. november 2022 kl. 7:22