Kendt politiker stopper straks: Har akut leukæmi

"Vi ses på den anden side", skriver den konservative borgmester fra Høje-Taastrup, der nu sygemelder sig i mindst seks måneder med akut leukæmi.

Michael Ziegler er dybt rystet over beskeden om den voldsomme sygdom. Her er billedet han selv har taget foran afdelingen på hospitalet. Foto: privat.

Høje-Taastrups kendte borgmester, Michael Ziegler, har netop skrevet på sin Facebook-profil, at han holder pause i mindst et halvt år,  fordi han har fået akut leukæmi.

Michael Zieglers egen besked på Facebook.

Efter at have skrantet i et stykke tid, gik han forleden til lægen i den tro, at han havde fået lungebetændelse. Men diagnosen var langt værre end han havde forestillet sig. Han havde nemlig fået akut leukæmi, og allerede på mandag begynder han i behandling med kemoterapi.

– Foran mig ligger nogle rigtig hårde måneder, hvor jeg kommer til at tabe både hår og vægt og ja i det hele taget ligne en skygge af mig selv, fortæller Michael Ziegler, 54, der bor i alene i et parcelhus i Taastrup. Han er aldrig blevet gift, har ikke fået børn, men har en sød kæreste ved navn, Ida, skriver han på sin egen hjemmeside.

Fuldtidsjob at være syg

Michael Ziegler fik også et klart nej til at arbejde under kemoterapien. I stedet sagde lægen, at det ville blive et fuldtidsjob at være i behandling.

Akut leukæmi

Akut leukæmi (akut blodkræft) opstår i knoglemarvens forstadier til blodets celler.

Hvis man har akut leukæmi, er der for mange umodne celler i ens blod og knoglemarv, som gør, at bloddannelsen ikke fungerer normalt.

Der findes to hovedtyper af akut leukæmi: akut myeloid leukæmi (AML) og akut lymfatisk leukæmi (ALL).

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Michael Ziegler er klar over, at langt de fleste overlevet leukæmi, og at det derfor ikke er en dødsdom han har fået. Men alligevel giver han i sit opslag udtryk for, at han har svært ved at se et lys for enden af tunnelen lige nu.

– Der er al mulig grund til optimisme. Det forstår den logiske del af min hjerne godt. Men følelser og frygt er svære at tøjle. Lige nu er min tilværelse sunket helt i grus. Jeg føler at jeg bevæger mig i en mørk tunnel. Jeg har fået at vide, at der er lys for enden at tunnelen, men jeg kan ikke se det endnu.

Michael Ziegler har mange venner og familie omkring sig, der både hjælper og støtter ham, og som han er klar over vil være der for ham undervejs i behandlingen.

Beundrer syghusvæsenet

Michael Ziegler har allerede overdraget ledelsen af Høje-Taastrup kommune til Kurt Scheelsbeck, der bliver fungerende borgmester, mens han er syg.

til sidst i sit opslag skriver han, at han har fået en næsegrus af beundring for det sundhedssystem, jeg har mødt den sidste uges tid.

-Alt har fungeret hurtigt og effektivt. I lørdags mødte jeg op hos lægevagten. Jeg blev straks indlagt. Mindre end to døgn senere fik jeg foretaget knoglemarvsbiopsi. I dag fredag kendes den præcise type af leukæmi og dermed den rette behandling. Mandag starter behandlingen med kemoterapi. Det hele forløber hurtigt og effektivt,skriver Michael Zielger.

Og endelig slutter Michael Ziegler med at sige, at der nok bliver stille på hans Facebook-side de næste par måneder.

– Jeg er nødt til at fokusere på at blive rask. Jeg vil sætte pris på opbakkende beskeder og hilsener. Men hav forståelse for at jeg nok ikke svarer.
Vi ses på den anden side, siger Michael Ziegler.

Læs Michael Ziegler opslag på Facebook her

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 21. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 21. oktober 2022 kl. 17:43

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og