Pas på med MobilePay: 70-årig tæt på at miste stort beløb

Det gik galt for en mand på 70 år, da han betalte med MobilePay og kom til at sende 1.600 kroner til den forkerte. Han måtte gå til politiet for at få sine penge retur.

Det er for det meste sikkert at betale med MobilePay. Men tjek om du betaler til den rigtige.

MobilePay er normalt en ret sikker måde at sende penge på. Når du har tastet nummeret, fortæller telefonen navnet på den person, som du er ved at sende penge til – inden du godkender overførslen. Det er vigtigt stille og roligt at kontrollere navnet.

Det kiksede for en 70-årig mand i Fredericia, og han kom til at sende 1.600 kroner til en forkert person.

I det fleste tilfælde vil en modtager straks returnere sådan et beløb.

Men den 70-årige kunne ikke komme i kontakt med modtageren. Han forsøgte både via sms og ved at ringe.

Derefter kontaktede han politiet. De tog anmeldelsen alvorligt. Nu har den 70-årige fået sine penge.

Det siger politiet

Det kan være ulovligt at beholde penge, som man uretmæssigt har modtaget. Men Sydøstjyllands Politi vil ikke oplyse, hvad der sker med modtageren af beløbet.

”Det er stadig en verserende sag,” oplyser politiet i en mail til redaktionen.

Du får navnet

Ved betalingsoverførsler i netbank opgiver systemet ikke navnet på den person, som en kunde er ved at sende penge til. Her er MobilePay mere sikkert. Navnet kommer frem på skærmen. Det er vigtigt lige at trække vejret roligt, inden man swiper godkendt på telefonen.

Betal til Bruce Springsteen

MobilePay-brugere har mulighed for at ændre deres navn inde i systemet. Det vil sige, at hvis du skal betale 5.000 kroner til Jens Hansen, så står der måske, at det er Bruce Springsteen, der får pengene.

Hvis der står et andet navn end den person, som du vil betale til, så skal du være ekstra forsigtig. Hvis det er din spøgefulde søn, så er det sikkert ok. Du kender jo hans nummer.

Er det en fremmed, og er det et lidt større beløb, så forklar ham eller hende, at du er usikker. Måske vil de i MobilePay rette til deres rigtige navn.

Hvis pengene havner hos den forkerte, så kan det give bøvl. Både i netbanken og via MobilePay.

Hvis det er en kæltring, så skynder vedkommende sig måske at flytte pengene eller bruge dem og nægter at betale tilbage.

Så kan den uheldige kunde melde det til politiet ligesom den 70-årige i Fredericia. Det kan måske føre til, at modtageren får en straf.

Men hvis den pågældende ikke vil eller kan tilbagebetale, så får afsenderen måske aldrig sine penge.

Nemmere efterforskning

Fordelen i den situation ved at benytte MobilePay er, at man kender telefonnummeret på den person, som man har sendt pengene til.

Hvis en uheldig efterfølgende vil have navnet på vedkommende, kan man prøve at overføre bare 1 krone til vedkommende. Så dukker navnet frem i godkendelsesproceduren.

Det er sværere, hvis en kunde kommer til at taste et ciffer forkert ved en betalingsoverførsel i netbank. Så er risikoen, at pengene havner på en forkert konto. Og her kan man ikke umiddelbart få oplyst navnet på kontoindehaveren.

Læs mere om svindelsager, kriminalitet og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 12. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. oktober 2022 kl. 8:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og