Poul Thomsen, 84, døde hjemme hos familien

Poul Thomsen savnede ikke mere i livet, sagde han til venner, og gjorde på den måde klart, at han nu var rede til at dø.

Poul Thomsen blev allemandseje for seerne, blandt andet med programmer som 'Dus med dyrene' og 'Hund og hund imellem' Foto: Niels Henrik Dam, Ritzau Scanpix

Tv-vært Poul Thomsen, der blandt andet er kendt fra programmer som “Dus med dyrene”, er død.
Det fortæller hans hustru til DR, som var Poul Thomsens arbejdsgiver gennem mange år.
Poul Thomsen blev 84 år.

– Klokken 13.30 (i går torsdag, red.) sov Poul stille og roligt ind omgivet af mig og mine børn, siger hans hustru, Susanne Lichtenstein, til DR.

Poul Thomsen blev som mangeårig tv-vært allemandseje for seerne, blandt andet med programmer som ‘Dus med dyrene’ og ‘Hund og hund imellem’.

Det skulle ikke handle om savannens glubske løver eller regnskovens eksotiske dyr. Nej, danskerne skulle lære de dyr at kende, som måske i forvejen lå i sofaen ved siden af dem eller endte på deres tallerken. Hans egen hund lå i hundekurven ved siden af ham, når han tonede frem på skærmen.

Det gjorde stort indtryk på seerne, når en af de hunde, han havde med, gik bort. Særligt hunden Balder oplevede en popularitet, som næsten overgik Thomsens egen.

Gennem årene blev det også til en række bøger og quiz- og portrætprogrammer som “En naturlig forklaring”, der også var en seermagne

Et hus fyldt af dyr

Hustruen fortæller da også, at Poul Thomsen efterlader sig et hjem med masser af dyreliv.
– Vi har to hunde, fire høns og en hane. Han passede på menneskene omkring ham, men i særdeleshed også på dyrene. Han var jo virkelig en dyreven.
Det kom blandt andet til udtryk, da Poul Thomsen gjorde sig uvenner med det danske landbrug, da han i sin tid udtalte sig kritisk om forholdene i de danske grisestalde. I det hele taget var han foran sin tid, når det kom til at sætte natur og dyrevelfærd på dagsordenen.
– Han levede altid efter, den han var, og det var en, der passede på dyrene, siger Susanne Lichtenstein.

Nær ven mindes

TV-lægen Peter Qvortrup Geisling var både kollega til og en nær ven af Poul Thomsen. De var sammen på Poul Thomsens sidste fisketur for to måneder siden.
– Her fangede vi ikke noget; regnen styrtede ned – og det var den dejligste oplevelse, siger Peter Qvortrup Geisling til DR efter han har fået nyheden om sin vens død.
Det var da også på skærmen, at Poul Thomsen var bedst. Der var han til gengæld overtruffen, lyder det fra Peter Qvortrup Geisling.
– Han er helt klart en af de største tv-værter, vi nogensinde har haft i Danmark. Og han er dybest set mit store forbillede.

Den rolig stemme

Mange danskere husker især Poul Thomsen karakteristiske dybe, rolige stemme. Men faktisk var roen forbeholdt skærmen, fortæller Peter Qvortrup Geisling til DR.
– Han var roen selv, når han var på, men han havde en enorm energi og var fyldt med idéer, når han ikke var. Hvis der var andre i rummet, var det alligevel altid Poul, man lagde mærke til.
Den hyggelige tv-vært var heller ikke uden temperament. Særligt én ting, kunne hidse ham op.
– Han kunne blive så vred, hvis man ikke forstod, hvad hunde kunne betyde for mennesker.

Holdt kontakten

De to markante tv-værter har holdt kontakten, siden de første gang mødtes i DR i Aarhus i 1987 og nåede altså en sidste fisketur, inden Poul Thomsen døde.
– Dengang vandt Poul alle priserne. Han var ikke til at komme i nærheden af.
Ifølge Peter Qvortrup Geisling var der da heller ikke mere, den afholdte tv-vært ønskede sig af livet.
– Han fortalte mig her til sidst, at han ikke savnede mere af livet. Han havde nået det hele.

Kilde: DR

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 16. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. september 2022 kl. 12:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og