Lars Lilholt gennem grotesk sygdomsforløb

Gennem otte uger på Skehby hospital måtte Lars Lilholt opereres tre gange og var meget tæt på at dø flere gange. Foto: Kent Rasmussen, Ritzau Scanpix

Efter et år med tynd mave måtte sangeren Lars Lilholt meget nødtvunget tage til lægen tidligere på året, og det blev begyndelsen til nogle forfærdelige måneder, fortæller han til Ekstra Bladet.

Gennem de næste par måneder blev han nemlig opereret for kræft, fik tarmslyng, bughindebetændelse, corona og ikke mindre end tre blodpropper.

Indlagt med datteren

Lars Lilholts datter, Luna, tog et halvt år fri fra sit studie på universitetet, da hendes far blev syg, og var indlagt med ham på Skejby og sov hos ham hver nat. I dag har Lars Lilholt kun rosende ord til overfor de kirurger og sygeplejersker, der sørgede for ham under indlæggelsen.

"Jeg er stor fan af de kirurger, der opererede mig. Jeg skylder dem mit liv.  Afdelingen var underbemandede, men jeg vil ikke brokke mig, for jeg er dybt taknemmelig. Og sygeplejerskerne puklede. Der var bare ikke nok af dem, siger Lars Lilholt til Ekstra Bladet.

Hen over sommeren har Lars Lilholt brugt sin koncerter på forskellige festivaler som genoptræning, og det har været med lægernes velsignelse. Og han kan tydelig mærke, at han efter hver koncert skal bruge en dag eller to til at komme sig. Til efteråre tager han rundt i Danmark på soloturné, og så står der ferie i hans og Ninnas kalender.

 

Hustruen sende ham til lægen

I dag bor 69-årige Lars Lilholt i et gammelt bondehus i Ry sammen med sin hustru, Ninna. Og det var hende, der fik ham afsted til lægen, som tog nogle prøve. En opringning et par dage senere afslørede, at det var tarmkræft, og endda en ikke særlig rar kræfttype af slagsen.

I februar blev han opereret på Skejby hospital, og heldigvis havde kræften ikke spredt sig, så han slap for både kemoterapi og stråler. Men hans hospitalsophold kom alligevel til at trække ud.

Efter operationen fik han nemlig tarmslyng, og det krævede endnu en operation og medfølgende smerter. Smerter, som Lars Lilholt fortæller til Ekstra Bladet, at han aldrig havde oplevet før.

De voldsomme smerter viste sig at være bughindebetændelse, og så måtte han opereres for tredje gang. Det viste sig, at der var gået hul på tarmen, og afføringen var løbet ud i bughulen.

Det betød, at Lars Lilholt fik stomi,  eller som han kalder det med sin jyske humor, “lort på maven”.

De voldsomme operationer krævede otte ugers hospitalsophold, og i den tid fik han også corona, bylder i sit bækken og ikke mindre end tre blodpropper.

Kræftfri i dag

Der er ikke noget at sige til, at lægerne fortalte Lars Lilholt, at det var et mirakel han overlede. Selv siger han:
“I princippet er jeg kræftfri. Men jeg dør af skræk, når jeg skal til kontrol om et år, siger han til Ekstra Bladet. Og jeg bliver nervøs, hver eneste gang det gør ondt et sted, hvor det ikke plejer at gøre ondt.”

“Jeg er blevet meget mere sensibel og følsom. Der går ikke en dag, uden der kommer en tåre på kinden. Sådan er det”

Kilde: Ekstra Bladet

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

 

Først publiceret: 26. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 26. august 2022 kl. 9:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og