Årgang 0-Rachel: Jeg var tæt på skyderi i Fields

Rachel Ellebye havde netop forladt sit arbejde i Fields, da tragedien fandt sted. Bagefter modtog hun krisehjælp.

Rachel fra Årgang 0 rejste hjem til sine forældre efter skyderiet for at få støtte. Foto: Michael Stub, Ritzau Scanpix

Den 22-årige Rachel Ellebye, der er kendt fra TV2’s populære program, Årgang 0, er rystet over hvor tæt hun var på det tragiske skyderi i Fields indkøbscentret for nyligt. Nu fortæller hun om hvor tæt hun egentlig var på skyderiet i det nye nummer af SE og HØR.

Rachel, der bor tæt på Fields, har et studiejob i kaffe-kæden Starbucks i Fields, der ligger på Amager. Normalt arbejder hun frem til kl.20 om søndagen, men netop den søndag, den 3. juli, blev hendes vagt ændret kort før, og hun var derfor ikke i centret, da den psykisk syge unge mand skød og dræbte tre og sårede flere.

Til SE og HØR fortæller hun, at der var en, der skrev til hende på mobilen, at der blev skudt, og om hun var okay. I første omgang troede Rachel Ellebye, der kun lige var kommet hjem, at der blev skudt udenfor Fields, men hun blev ganske rystet, da hun forstod omfanget af tragedien.

Rejste hjem til mor og far

Efter skyderiet fik Rachel ligesom de andre ansatte i Fields tilbudt krisehjælp, og hun var også forbi centret sammen med tusinde af andre for at lægge blomster. Efter skyderiet rejste Rachel hjem til sine forældre i Sønderjylland i et par dage for at komme sig over chokket.

Rachel Ellebye læser spansk kultur og sprog på Københavns Universitet, mens hun to gange om ugen arbejder som barista (kaffebrygger, red.) i Starbucks.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 22. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 25. juli 2022 kl. 10:17

Se, hvad vi ellers skriver om: