Lizzi om ældrechecken: “En almisse”

80-årige Lizzi er ikke særlig imponeret over størrelsen på ældrechecken og efterlyser bedre økonomisk hjælp til ældre.

Foto: Privat

Fredag blev et bredt flertal i Folketinget enige om at udbetale en ekstra økonomisk støtte på 5000 kroner til de pensionister, som modtager ældrecheck.

Beløbet er skattefrit og udbetales med 2500 kroner i år og næste år.

Det er regeringen, som har ønsket at give nogle pensionister en ekstra økonomisk håndsrækning.

Men den håndsrækning er ikke tilstrækkelig, mener 80-årige Lizzi Maria Høstring fra Regstrup på Sjælland.

“Den kommer overhoved ikke til at påvirke mit liv. Det er en almisse. Jeg kunne forstå det, hvis det var 5000 kr. over to gange, men det her er simpelthen en almisse,” siger hun og tilføjer:

“Jeg kan måske tage en tur til København og gå i Tivoli, og så er pengene brugt.”

Ikke tilfredsstillende

Lizzi, der er uddannet slagter og visualitet ekspetrise, opfordrer i stedet politikerne til bedre økonomiske tiltag, hvis de gerne vil give de ældre et økonomisk pusterum.

“Jeg har lidt over 9000 kr. at leve for om måneden efter skat. Selvfølgelig får jeg da også boligsikring, men det er ikke noget at råbe hurra for.”

“Når politikerne kan rejse på førsteklasse og alt muligt for mine penge, så kan de også give os ældrechecken uden beskatning,” påpeger hun.

I de sidste år af sit arbejdsliv arbejdede Lizzi som hjemmehjælper, indtil hun gik på pension som 60-årig grundet dårlige ben, som skulle opereres.

“Det er os, der har genoprettet det samfund, vi har. I min årgang var der ikke noget, der hed at studere, vi kom bare ud på arbejdsmarkedet og bestilte noget,” siger Lizzi.

Faglige Seniorer: En rigtig god nyhed

Hos Faglige Seniorer hilser man ældrechecken velkommen.

“De voldsomme stigninger på mange dagligvarer har gjort livet surt for pensionisterne, som ikke lige kan arbejde en ekstra time for at få husholdningsregnskabet til at hænge sammen. Og her er en ekstra skattefri check på 5.000 kroner lige præcis det, der skal til for at lukke hullet,” siger Palle Smed, direktør hos Faglige Seniorer.

Han fortæller, at organisationen, siden den ekstra ældrecheck blev fremlagt, har fået rigtig mange henvendelser fra ældre, som var urolige for, om checken nu også blev til noget.

“I første omgang var der jo ikke flertal blandt partierne, og derfor er jeg glad for, at et bredt flertal nu er enige,” tilføjer Palle Smed.

Læs mere om ældrecheck, regler og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 27. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret 28. juni 2022 kl. 14:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

og