Disse fem ting irriterer os mest på flyrejsen

Spark i ryggen af sædet topper danskernes liste over ting, der irriterer os mest på flyrejse.

Ifølge hver fjerde dansker er det, der irriterer dem mest ved medpassagerer på flyet, når de sparker i ryglænet.

Støjende sidemænd, fremmede lugte og spark i ryggen. Generende elementer kan der være rigeligt af, når man rejser med fly, og listen over ting, der kan gå danskerne på nerverne, er lang. Men det er særligt en ting, der irriterer de fleste af os, når vi sætter os til rette i flysædet.

Ifølge hver fjerde dansker er det, der irriterer dem mest ved medpassagerer på flyet, når de sparker i ryglænet. Generelt værner vi en del om den smule plads, der er vores egen, for en anden af de mest svarede ting er, at det irriterer os, når folk lægger ryglænet ned. Det mener 8 % af os danskere.

Svarerne kommer fra en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Kropslugt og fulde folk

Kigger man på resten af top fem, så svarer 9 %, og dermed næstflest i undersøgelse, at det værste er stærke kropslugte fra medpassagerer, mens dårlig opførsel overfor flypersonalet og tydelige tegn på beruselse også kommer med blandt de ting, der generer os mest ombord på flyet.

Efter to år med ændrede rejsevaner for danskerne er tålmodigheden overfor vores medrejsende måske også sat på prøve, forklarer Louise Hertzum, Gouda Rejseforsikring.

“Der er mange ting ved flyrejsen, som vi lige skal vænne os til igen ovenpå to år med lavere rejseaktivitet. Særligt på fly, hvor pladsen i forvejen er trang, er det vigtigt at vise hensyn og have øje for andres grænser. At have lidt ekstra tålmodighed med i bagagen er derfor en god ide, så maner sikker på at få en god start på sin rejse.”

Top fem: Det irriterer os mest på flyrejsen

1: Hvis de sparker på mit ryglæn, 23%

2: Hvis de lugter meget, 9%

3: Hvis de lægger sædet ned, 8%

4: Hvis de er uhøflige overfor flypersonalet, 7%

5: Hvis de er tydeligt berusede, 7%

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige i marts måned 2022 blandt 1027 repræsentativt udvalgte danskere.

Læs mere om sommer, ferie og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 25. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 13. juni 2022 kl. 13:25

Se, hvad vi ellers skriver om: