Sommerferie: Her vil vi holde ferie i år

Danskernes smag for ferie under hjemlige himmelstrøg fortsætter. Læs her, hvor vi kommer til at flokkes i år.

Rømø er en af de feriedestinationer, som har enorm medvind i øjeblikket, siger Maria Krüger Torp, der er chef for Dansk Industri Turisme & Oplevelser. Og selv om sidste år slog rekord, kan antallet af overnatninger i år blive endnu højere.

Rekordmange danskere har holdt ferie under danske himmelstrøg i løbet af pandemien.

Men selv om verden nu gradvist genåbner, vender danskerne ikke ryggen til det danske sommerland. Tværtimod.

 Der er mere plads i storbyen

* De danske turister tiltrækkes af natur, fred og åbne vidder, og de udenlandske turister er over en bred kam udeblevet fra Danmark.

* Derfor er der lige nu et unikt vindue for at opleve landets storbyer med lidt mere albuerum end normalt.

* Coronakrisens største turismenedgang ramte København, hvor både restauranter og hoteller har meldt om faldende omsætning. Det skyldes blandt andet, at krydstogtsturisterne og turister fra fjerndestinationer er udeblevet.

* Det betyder, at hvis du vælger at holde en forlænget weekend i storbyen, så har du ekstra gode muligheder lige nu.

* I København har man blandt andet udvidet hotelkapaciteten markant, men fordi de udenlandske turister endnu ikke har gjort fuldt comeback, er der flere sengepladser end normalt.

* Samtidig vil der formentlig være lidt bedre plads hos restauranter, museer og oplevelsesparker, fordi man generelt har oplevet en nedgang.

Kilde: Maria Krüger Torp, der er chef for Dansk Industri Turisme & Oplevelser.

– Nogle danske feriesteder er allerede nu længere fremme på antallet af bookinger, end de var sidste år, konstaterer Maria Krüger Torp, der er chef for Dansk Industri Turisme & Oplevelser.

Dette bakkes op af tal fra Danmarks Statistik og Benchmarking Alliance, som sammen leverer tal til barometeret Rejseindikator.

Her er antallet af feriehusbookinger for april 2022 allerede nu gået 56 procent frem sammenlignet med 2021.

Øst og vest

Overordnet peger kompasset i to retninger, når danskerne holder staycation.

– Folk vil længst mod øst eller længst mod vest. Enten tager man til den jyske vestkyst, eller også tager man til Bornholm. Det er de to helt store træk, siger Maria Krüger Torp.

Et af de steder ved Vestkysten, som lige nu har rigtigt meget momentum, er Rømø i Vadehavet.

Så hvis du også skal dertil denne sommer, skal du ikke forvente, at køen til isbutikken er blevet kortere.

– Rømø satte bookingrekord sidste år, og de er allerede nu langt over rekordtallene fra sidste år. Så man må konstatere, at Rømø virkelig er et hit, siger Maria Krüger Torp.

Det samme gælder Blåvand lidt længere nordpå ad den jyske vestkyst, nævner hun.

Det bakkes op af tal fra den såkaldte Destinationsmonitor, som udarbejdes på baggrund af tal fra VisitDenmark og de lokale destinationsselskaber.

Her så man allerede i 2021, at Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune – med feriedestinationer såsom Rømø og Blåvand – lå lige i hælene af Københavns Kommune, når man kiggede på antallet af turistovernatninger.

I alt havde Varde Kommune 4,6 millioner overnatninger – blandt andet drevet frem af feriedestinationer som Blåvand og Henne Strand og oplevelser såsom Tirpitz Museet og Nationalpark Vadehavet.

Jyske strande

På tredjepladsen over flest overnatninger lå Ringkøbing-Skjern Kommune med 3,9 millioner overnatninger – drevet frem af store feriedestinationer såsom Hvide Sande, Søndervig og Ringkøbing.

Generelt har vestkysten redet på en bølge af medvind i en sådan grad, at man flere steder ikke kan skaffe overnatningskapacitet nok.

– Det kan næsten sammenlignes med Roskilde under festivalen, fordi indbyggertallet stiger så voldsomt i en afgrænset periode, siger Maria Krüger Torp.

En tredje højdespringer er Bornholm.

Selv om klippeøen har haft medvind i sejlene de seneste år, er mætningspunktet ikke nået. Interessen er i hvert fald ikke faldet, konstaterer Maria Krüger Torp.

– Bornholm har formået at skabe et stærkt brand, hvad angår naturturisme, mad- og drikkevarer. Og det afspejler sig altså i antallet af bookinger – også i år, siger Maria Krüger Torp.

Tal fra VisitDenmarks’ Destinationsmonitor viser, at Bornholm ligger på fjerdepladsen over de kommuner, som på landsplan har flest overnatninger.

Alene i 2021 lagde turister 1,8 millioner gange hovedet på puden på et hotel på klippeøen.

– Der meldes allerede om fuldt booket i højsæsonen hos flere overnatningssteder på de mest populære feriedestinationer, konstaterer Maria Krüger Torp og fortsætter:

– Så står man og planlægger ferie, er det oplagt at udforske nogle af de mange andre spændende steder og oplevelser, vores land kan byde på.

Læs mere om ferie, økonomi og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

 

 

 

Først publiceret: 20. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. april 2022 kl. 10:21

Se, hvad vi ellers skriver om: