Kongelig bryllupsdag: Sønderjysk “Ja” for 14 år siden

Kærligheden kom langsomt, men sikkert for prins Joachim og prinsesse Marie, der tirsdag 24. maj fejrer 14-års bryllupsdag.

Prins Joachim og Prinsesse Marie ankommer til Tivoli. Gæsterne ankommer til balletgalla, i anledning af Dronningens 50-års Regentjubilæum, i Koncertsalen i Tivoli i København, lørdag den 21. maj 2022. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022)

Der er masser af amour mellem prins Joachim og prinsesse Marie, der kan markere deres elfenbensbryllup efter 14 år sammen som mand og kone.

Den 24. maj 2004 trådte den franskfødte Marie Cavallier ind i Møgeltønder Kirke og for enden ventede hendes prins med tårer i øjnene og armene om sine forlovere, sønnerne prins Nikolai og prins Felix fra ægteskabet med grevinde Alexandra.

Selv om hun trådte ud af kirken som prinsesse af Danmark, har parret bevaret den franske forbindelse.

Bor i byernes by

Siden 2019 har de været bosat i Paris, hvor de netop har fået en teenager i huset. Parrets førstefødte, prins Henrik, fyldte nemlig 13 år tidligere i maj. Sammen har parret også prinsesse Athena på 10 år.

Byernes by har dannet rammen om familiens liv, da prins Joachim tog en uddannelse i militærstrategisk ledelse og internationale forhold ved École militaire i Paris.

Efterfølgende fik han job som forsvarsattaché på den danske ambassade, hvor han som udgangspunkt er ansat ved frem til sommeren 2023.

På ambassaden fik prins Joachim i efteråret 2021 sin hustru som kollega, da prinsesse Marie blev udnævnt kulturrepræsentant, der skal bygge bro mellem Danmark og Frankrig.

Selv om familien nu bor i Paris – foreløbig frem til 2023 – har de taget turen til Danmark flere gange i årets løb.

Blandt andet til dronning Margrethes 50-års regentjubilæum og prinsesse Isabellas konfirmation.

Den franske forbindelse

Det var også den franske forbindelse, der i sin tid bragte parret sammen.

Til et middagsselskab blev de sat ved siden af hinanden, eftersom prins Joachim var den eneste i selskabet, der også talte fransk.

Det var ikke andet end en hyggelig aften, har prinsesse Marie senere fortalt Billed-Bladet. Hun var i et forhold, og prins Joachim var gift med grevinde Alexandra.

Året efter mødte de hinanden igen. Prinsesse Marie havde derimellem afsluttet sit daværende forhold, og prins Joachim var blevet skilt.

– Fordi jeg er så fornuftig, kom kærligheden langsomt. Jeg ville ikke give mig selv hen. Jeg ville være forsigtig. Men derefter var jeg ikke i tvivl. Joachim var manden i mit liv, sagde hun siden til Billed-Bladet.

I foråret 2006 bekræftede prins Joachim forholdet. Men kort efter var der knas i kærligheden. Parret gik kortvarigt fra hinanden, men fandt efterfølgende sammen igen.

Denne gang forseglede de kærligheden. I sommeren 2007 friede prins Joachim, og da han præsenterede sin kommende kone på Amalienborg Slot, fremviste hun en forlovelsesring i de franske farver – en blå safir, en hvid diamant og en rød rubin.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 24. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 13. juni 2022 kl. 13:21

Se, hvad vi ellers skriver om: