DR’s Matilde Kimer: Ramt af kræft for 2. gang

Den 41-årige DR-korrespondent er flyttet hjem til Danmark igen med sin mand og deres tre børn. Efter lægerne har erklæret hendes cancer-rask igen, er hun igen begyndt at rejse til Ukraine og Rusland.

Matilde Kimer var blot 14 år, da hun fik kræft første gang. For nyligt fik hun kræft i halsen, men er heldigvis rask igen. Foto: Robert Wengler, Ritzau Scanpix.

Det begyndte med lidt synkebesvær, og efter et stykke tid fandt Matilde Kimer en knude på siden af halsen. Og så vidste hun godt hvad klokken havde slået, for det var nemlig anden gang den kendte DR-ruslandskorrespondent fik kræft.

I et stort interview i magasinet UD og SE fortæller den 41-årige journalist om sin kræftsygdom, der tvang hende til at sætte farten lidt ned i en periode.

I første omgang gik hun til en russisk læge, der fandt to cyster i hendes hals. Vævsprøver viste, at det var kræft, og hjemme i Danmark fik hun fjernet halvdelen af sin skjoldbruskkirtel. Efterfølgende prøver har heldigvis vist, at kræften ikke fik spredt sig, og nu har hun fået lov af lægerne til at arbejde igen i brændpunktet i Ukraine.

Flyttede hjem til Danmark igen

Mathilde Kimer, der har boet i Moskva med sin danske mand, fotograf og producer Jesper Schwartz og deres tre børn på seks, 12 og 16 år, siden efteråret 2021, men i begyndelsen af året hvor konflikt mellem Ukraine og Rusland spidsede til, og stemningen i Rusland forandrede sig, besluttet Mathilde og hendes mand, at flytte tilbage til deres parcelhus i Hvidovre, og så måtte hun i stedet flyve frem og tilbage mellem arbejdet i Rusland og Ukraine og Danmark.

Matilde Kimer var blot 14 år, da hun fik kræft første gang; lymfekræft. I gennem lang tid var hun gennem en voldsom omgang kemoterapi og bagefter strålebehandling, noget som selvfølgelig prægede hende voldsomt i hendes ungdom.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 20. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 13. juni 2022 kl. 13:23

Se, hvad vi ellers skriver om: