Se de dyreste og billigste sommerhus-områder

Sommerhusene bliver bare ved med at stige i pris, også efter corona. Tjek hvor dyre sommerhusene er i din egen kommune.

I det dyreste sommerhusområde i landet, Tisvildeleje, skal man i gennemsnit betale over 60.600 kroner for én kvadratmeter feriebolig.

Sommerhuspriserne har aldrig været højere, end de er nu – efter to år med fritidsboligen som den absolut varmeste vare på boligmarkedet.

Det betyder også, at de populære områder kun er blevet endnu dyrere, men der er dog stadig nogle steder i landet, hvor man kan også blive sommerhusejer for langt mere beskedne beløb.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

I det dyreste sommerhusområde i landet, Tisvildeleje, skal man i gennemsnit betale over 60.600 kroner for én kvadratmeter feriebolig.

Det vil sige, at hvis man for eksempel er på udkig efter et ganske gennemsnitligt sommerhus på eksempelvis 70 kvadratmeter, skal man betale i omegnen af 4,2 millioner kroner, hvis man handler i den populære kystby.

Mere besindigt står det i sagens natur til i det billigste sommerhusområde i landet, som er i Eskebjerg på Vestsjælland, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris for de udbudte sommerhuse i postnummeret lige nu ligger på 10.300 kroner – eller 721.000 kroner for en feriebolig i samme størrelse som før.

Der er altså potentielt millioner af kroner at spare, alt efter om du sætter boligjagten ind på Sjællands nordlige eller vestlige kyst, når du skal købe sommerhus lige nu.

Priserne kan nå nye højder

Bare siden maj sidste år er udbudspriserne på sommerhusene steget 12 procent på landsplan – og hele 37 procent, hvis man sammenligner med prisgennemsnittet fra maj 2019 – før corona. Det viser tal fra Boliga.dk.

Men selvom boligmarkedet her i 2022 er bremset lidt op i forhold til raketfarten de to foregående år, ser det ikke ud til, at sommerhuspriserne er helt færdig med at stige endnu. Det fortæller Lisette Rosenbeck Christensen, der er økonom hos Arbejdernes Landsbank.

– Der er stadig imponerende stærke takter på sommerhusmarkedet, selvom der er kommet rigeligt med modvind fra rentestigninger og højere energipriser, som kan få markedet til at bremse op. Men det er endnu ikke indtruffet på landsplan, og vi vurderer, at sommerhuspriserne kan fortsætte op ad og sætte nye rekorder her i forsommeren, siger hun til Boliga.dk.

– Vi ser dog også de første tegn på, at pilen igen kan begynde at pege nedad for sommerhuspriserne, der faldt en anelse i marts samtidig med, at udbuddet i april steg mere end normalt for forårsmåneden. Vi ser dog ikke større prisfald forude, da sommerhusmarkedet står et stærkt sted med robuste ejere, og der skal meget til at få det til at vakle for alvor, siger Lisette Rosenbeck Christensen.

Efter Tisvildeleje er de dyreste feriebyer i landet Hornbæk i Nordsjælland og Egå udenfor Aarhus, hvor kvadratmeterpriserne i øjeblikket ligger på henholdsvis 59.700 og 54.200 kroner.

Derimod er priserne noget lavere i landets to næstbilligste sommerhusområder, der begge ligger i Nordjylland, hvor du skal betale 10.900 kroner i Storvorde og 12.600 kroner i Brovst.

Kilde: Boliga.dk

Læs mere om sommehuse, priser og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 18. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. maj 2022 kl. 8:03

Se, hvad vi ellers skriver om: