Prins Nikolai sendt hjem fra Herlufsholm

Joachims og grevinde Alexandras søn brød alkoholreglerne på Herlufsholm og blev hjemsendt.

Foto: Kongehuset.

Der blev ikke holdt hånden over prins Nikolai, da han gik på den eksklusive og omstridte kostskole Herlufsholm for et par år siden.

Da prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn, prins Nikolai, gik på gymnasiet på Herlufsholms kostskole fra 2015-2018, blev han nemlig taget i at overtræde skolens alkoholreglerne,  og det fik samme konsekvenser for ham som for alle andre elever; nemlig skideballe hos rektor, en advarsel samt hjemsendelse nogle dage.

Det er skolens tidligere rektor fra 1993 til 2016, Klaus Eusebius Jakobsen, der i et interview med TV2 Øst fortæller om episoden, da han bliver spurgt om der var særlige regler for de kongelige elever.

Ingen privilegier

I interviewet med TV2 Øst siger den tidligere rektor, da han bliver spurgt til, hvorvidt medlemmer af den kongelige familie har særlige privilegier på skolen:

– Jeg kan love dig for, at den der myte om, at vi har set med særlig positive øjne på folk, der kommer fra samfundets øverste top, overhovedet ikke har noget som helst på sig.

– Jeg kan give et eksempel. Vi havde en elev her for nogle år tilbage, som var medlem af den kongelige familie. Folk ved godt, hvem jeg taler om (prins Nikolai, red.). Han overskred en af skolens alkoholregler, og jeg må sige, at jeg var iskold. Der var slet ikke nogen tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel, og det fik han. Så blev hans far i øvrigt orienteret om det, og det er, mener jeg, et meget godt eksempel på, at det intet som helst har på sig, at vi holder hånden over særlige grupper.

Resultatet af overtrædelsen var hjemsendelse nogle dage, og det fik bl.a. hans mor, grevinde Alexandra til at få en grundig snak med sin søn, prins Nikolai, fortæller hun til Ekstra Bladet, hvor hun også bekræfter hjemsendelsen og advarslen til hendes ældste søn, prins Nikolai, der i dag er 22 år.

Prins Joachim blev kontaktet

I følge den tidligere rektor så reagerede prins Joachim akkurat som andre forældre ville gøre. Han var glad for at vi havde taget fat i det, og at vi havde kontaktet forældrene og bedt om støtte til elevens fremtidige adfærd.

Prins Nikolai blev student fra Herlufsholm i 2018, og om to år bliver kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn, prins Christian,- forhåbentlig – student i 2024.

Deres datter, prinsesse Isabella, skal  starte i 9. klasse på Herlufsholm efter sommerferien.

Kilde: Ekstra Bladet og TV2 Øst

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 10. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2022 kl. 10:34

Se, hvad vi ellers skriver om: