Sygdom tvinger dronning Anne-Marie til at flytte

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin har solgt deres villa i havnebyen Porto Heli, som de har boet i siden 2015.

Eks-kong Konstantin og dronning Anne-Marie, der er søster til vores egen dronning Margrethe, fotograferet i 2015, da de lige havde købt villa i Porto Heli. Foto: Zuma Press, Ritzau Scanpix

Eks-dronning Anne-Marie og eks-kong Konstantin har solgt deres villa i havnebyen Porto Heli; et sted, der kan sammenlignes med Rungsted Kyst i Danmark.

Det store palæ, der har en enorm have lige ned til den Peloponnesiske kyst, har været det tidligere kongepars bopæl i de sidste syv år. Det er også her i kystbyen, at eks-kongeparrets store græske træskib ligger til kaj.

Men nu sælger dronning Margrethes søster og svoger altså den store villa og flytter til Athen; 2-3 timers kørsel fra Porto Heli.

Det skriver det græske medie Proto Thema.

Indlagt flere gange

Den græske eks-kong Konstantin er blevet 81 år, og han har i efterhånden en del år døjet med dårligt helbred. Især har han haft problemer med at gå. Derfor er han kun blevet set i kørestol gennem flere år.

Senest ved sin yngste søn, prins Philippos bryllups med milliardærdatteren Nina Flohr, i Athen i oktober sidste år.

I januar i år måtte dronning Anne-Maries mand indlægges med corona på Attikon Hospital i Athen i nogle dage. Og blot et par uger efter blev han igen indlagt med en slem lungebetændelse.

Fra det græske hof lyder det, at salget af det eksklusive palæ skyldes, at eks-kongen ønsker at være tættere på sine læger.

Kongen skulle efter sigende været kommet til hægterne igen ovenpå sin sygdomme i begyndelsen af året. Men når helbredet skranter i fremtiden, vil parret altså ikke have lang vej til hospitalet.

Omsorg for hustruen

En anden årsag til salget af huset i Porto Heli kan også være, at eks-kong Konstantin ønsker at drage omsorg for sin hustru, eks-dronning Anne-Marie, så hun ikke bor alene og afsides i Porto Heli, den dag han ikke er her mere.

I stedet bor hun nu mere centralt i Athen, så hun hurtig kan rejse på besøg hos og få besøg af sine børn, søstre og mange venner, og så bor ikke mindst en af eks-kongeparrets parrets fem børn, sønnen prins Nikolaos og svigerdatter prinsesse Tatiana, også i Athen. De fire andre børn og deres familie bor i dag i New York, Los Angeles og på Lanzarote.

Kilde: Proto Thema – se billeder af den store villa i Porto Heli i linket.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 25. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 2. maj 2022 kl. 8:18

Se, hvad vi ellers skriver om: