Har du fået nedsat syn? Her kan du få hjælp

Kom forbi SynsExpo, som besøger de 5 største byer i Danmark, og få tips og tricks til et godt seniorliv trods synsnedsættelse.

Der findes rigtig mange ting, som kan lette livet, når synet begynder at give udfordringer.

Der findes mange tips og tricks, som kan lette hverdagen med nedsat syn.

Særligt belysning, fokus på kontraster i hjemmet og forstørrelse ved hjælp af forskellige redskaber eller teknologier kan gøre en forskel. VELUX FONDENS Synseksperimentarium – SynsExpo – giver syn for sagen og mulighed for at få en snak med lokale synskonsulenter. Det sker i foråret og sommeren 2022, når SynsExpo drager på Danmarksturné til København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Tips og tricks til livet med nedsat syn

SynsExpo er et oplevelsesrum, som er bygget op som et hjem. Her finder du et køkken med fokus på farvekontraster, en opholdsstue med fokus på forstørrelse og et læseområde med fokus på belysning.

Projektet er støttet af VELUX FONDEN og handler om at give særligt seniorer og deres pårørende inspiration til et godt liv, selv om synet er udfordret.

“Der findes rigtig mange ting, som kan lette livet, når synet begynder at give udfordringer. Vi har samlet nogle af de vigtigste råd i SynsExpo og bygget et lille hjem, hvor man kan komme forbi og se nogle at de tips, der kan gøre en stor forskel i hverdagen”, fortæller programchef i VELUX FONDEN Vibeke Lybecker.

Her kan du møde SynsExpo

SynsExpo er i første omgang på Danmarksturné i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg i løbet af foråret og sommeren 2022.

Her kan du se hvor og hvornår SynsExpo kommer:

Aarhus

21. april

Dokk1

Hack Kampmanns Plads 2

8000 Aarhus C

 

Den 21. april – kl. 10-18

Esbjerg

31. maj – 1. juni

Sædding Centret

Fyrvej 34 D

6710 Esbjerg V

Den 31. maj 2022 – kl. 8-16

Den 1. juni 2022 – kl. 10-18

Aalborg

15. juni – 16. juni

Foredragssalen, Medborgerhuset

Nytorv 27

9000 Aalborg

Den 15. juni 2022 – kl. 8-16

Den 16. juni 2022 – kl. 10-18

Odense

21. juni – 22. juni

Phønix

Schacksgade 39

5000 Odense C

Den 21. juni 2022 – kl. 8-16

Den 22. juni 2022 – kl. 10-18

København

Dato og sted er endnu ikke på plads. Når det sker, så bliver dato skrevet på www.rådomsyn.dk

Partnerskabet bag SynsExpo og Råd om Syn

Bag SynsExpo og websitet Råd om Syn står et partnerskab af forskellige fagligheder, der repræsenterer en bred viden om syns- og ældreområdet.

Blandt andet er udviklingen sket i samarbejde med Syncentralen i Vordingborg, CSU-Slagelse, IBOS, Øjenforeningen, Faglige Seniorer, Optikerforeningen, VIVE og Københavns Universitet. Samme partnerskab står også bag platformen www.rådomsyn.dk, som er et projekt, der kører sideløbende med SynsExpo.

Platformen samler viden om samme emne samt tips og tricks til hverdagen og henvender sig til de samme målgrupper som SynsExpo, nemlig personer med aldersrelateret synsnedsættelse, deres pårørende og fagpersoner. Overordnet formidler platformen og SynsExpo samme indhold, men på forskellig vis. Begge projekter er finansieret af VELUX FONDEN og drives af Komiteen for Sundhedsoplysning.

Først publiceret: 23. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 25. april 2022 kl. 15:20

Se, hvad vi ellers skriver om: