Campingferie til sommer? Her er dine muligheder

Selv om verden er åbnet op igen efter corona-epidemien, så oplever de danske campingpladser, at der også i år er stor interesse for at holde sommerferie herhjemme.

Camping er ikke mere bare almindelig camping. Du kan camping-feriere på mange måder i dag.

Corona har givet danskerne smag for at campere og sat gang i efterspørgslen tidligere end normalt. Men der er flere alternativer til klassisk camping.

Under corona har flere danskere fået øjnene op for campingvogn, telt og hytter som ferieform.

Og selv om verden nu gradvist genåbner, holder efterspørgslen ved.

Faktisk oplever de danske campingpladser, at der også i år er stor interesse for at holde sommerferie herhjemme.

Camping er som at lære at cykle, mener Anne-Vibeke Isaksen, der er formand for campisternes sammenslutning Dansk Camping Union.

– Man starter i det små på villavejen, og efterhånden tør man cykle længere væk. På samme måde kan du booke to overnatninger på den lokale campingplads for at prøve det, før du booker tre ugers sommerferie, foreslår hun.

Rift om pladserne

– Derfor er der meget mere rift om pladserne end normalt, og folk booker sommerferie tidligere på året end normalt, siger bestyrelsesformand Steen Pedersen fra DK-CAMP, som er

campingpladsernes sammenslutning.

Det bakkes op af en ny rundspørge blandt campingpladserne, som DK-CAMP står bag.

Her svarer 62 procent af pladsejerne, at gæsterne booker sommerferie 1-2 måneder tidligere end normalt.

Tendensen bakkes op af Anne-Vibeke Isaksen, der er landsformand i Dansk Camping Union – som er campisternes sammenslutning.

– Vi har helt klart set en stigende efterspørgsel og en bølge af nye campister. Men selv hvis man ikke bestiller sommerferie nu, skal man nok kunne komme på campingferie, der er måske bare ikke frit valg, siger hun.

Hytterne ryger hurtig

Steen Pedersen nævner hytter som noget af det, der ryger hurtigst.

Flere campingpladser har fået vokseværk i den forstand, at mange i dag udlejer små hytter, der næsten ligner sommerhuse med eget toilet og lille køkken.

– Vi ser en klar tendens, hvor folk efterspørger udlejningsprodukter, siger Steen Pedersen, der er formand for campingpladsernes sammenslutning.

De “klassiske” campinghytter har generelt fået et løft, så mange i dag har lyse træflader, eget køleskab, tekøkken og gode boksmadrasser.

Nogle har også eget badeværelse, spa eller vildmarksbad.

– Efterspørgslen bevæger sig også i retning af glamping og udlejning. Især de nye campister gider ikke mørke træhytter med køjesenge. De vil have komfort og luksus, som nærmer sig en hoteloplevelse, siger Steen Pedersen.

Glamping-telte

Flere efterspørger også glamping-produkter, altså glamourøs camping. Og samtidig har mange pladser fået et generelt kvalitetsløft.

– Men nogle tror fejlagtigt stadigvæk, at camping er sådan noget med ulækre fællesbade, siger campisternes formand Anne-Vibeke Isaksen. Hun råder til, at du i stedet smider fordommene væk og tager ud og kigger på et par pladser, så du kan se, hvordan det reelt er i dag.

Glamping er typisk et “safaritelt” med en vis ståhøjde og senge med rigtige madrasser, så du ikke skal kravle rundt i et telt og sove på liggeunderlag.

Generelt bliver mange nye campister overraskede over, hvor moderne teltene er blevet, siger campistformand Anne-Vibeke Isaksen.

– Der er fast bund, myggenet og feltsenge, så man ikke ligger på gulvet – og der heller ikke kommer kryb ind, siger hun.

En tredje mulighed er hobbithytter, som ligner en fusion mellem en finsk sauna og en stor væltet vintønde.

Overordnet er lejemuligheder, hvor sengen er redt på forkant, en god indgangsvinkel for begyndere, råder Anne-Vibeke Isaksen.

– Det kan godt være, at der er rift om hytterne, men så kan man i stedet leje en autocamper – enten på pladsen eller for at køre rundt efter næsetippen, siger hun.

Selv om hytterne og de mest populære pladser ryger hurtigt, skal der nemlig nok være ledigt græs at finde.

– Det er ikke alle, der kan se sig selv holde ferie i en campingvogn. Men en campervan taler til de fleste. Der er noget interrail og backpacking over det, rygsækken er bare blevet lidt større, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Først publiceret: 5. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 14:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

og