Pas på: kriminelle svindler på datingsider

I 2021 forsøgte kriminelle via blandt andet dating at svindle sig til 64,7 millioner. De slap afsted med 20,9.

Kærlighed kan være godt og trygt og bygget op om tillid mellem to parter.

Desværre er der også kriminelle, som udnytter situationen, når der er amoriner i luften.

Tal fra Finans Danmark viser, at omfanget af kærlighedssvindel er vokset de seneste år. Det viser ifølge Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, at man også på datingmarkedet skal tænke sig godt om.

– Selv om man selv har gode intentioner, så skal man vide, at det har andre ikke nødvendigvis, siger Michael Busk-Jepsen.

Datingsider

Kærlighedssvindel foregår ved, at de kriminelle finder deres ofre på datingsider, sociale medier eller via e-mail. Og når kontakten er skabt, og tilliden er etableret, begynder svindlen.

Ofrene bliver opfordret til at overføre penge til den kriminelle – eller ligefrem presset til det. Og det kan ofte være svært eller tage tid for ofret at indse, at profilen er falsk og en kriminel står bag.

I 2021 forsøgte kriminelle at svindle sig til 64,7 millioner kroner ved denne metode. De slap afsted med 20,9 millioner kroner, viser tallene fra Finans Danmark.

Dermed ser det ud til, at kærlighedssvindlerne har bidt sig fast. I 2020 forsøgte de at svindle sig til 63,2 millioner kroner, og i 2019 var tallet 44 millioner kroner.

Brug din sunde fornuft

Det bedste råd, Michael Busk-Jepsen kan give, er, at man altid skal have sin sunde fornuft med sig – også når man skriver med personer i datinguniverset.

– Vær særligt opmærksom på pengeanmodninger. Send aldrig penge, kortoplysninger, kontooplysninger eller kopier af personlige dokumenter.

– Og del ikke kompromitterende informationer, der senere kan blive brugt til at afpresse dig, siger Michael Busk-Jepsen.

Læs mere om kærlighed, kriminalitet og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 10. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. april 2022 kl. 20:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

og