Kronprinsesse Mary i Australien og retur

Kronprinsesse Mary har været en tur "down under" i Australien for at se sine nærmeste. Landet har haft strenge restriktioner under coronapandemien.

Kronprinsesse Mary har været på besøg i Australien og har forladt Australien igen, fortæller det danske hof.

Kronprinsesse Mary har været på besøg i Australien og har forladt Australien igen.

Det bekræfter kongehusets kommunikationsafdeling over for Ritzau.

Besøget var et kort familievisit “down under”, hvor mange af kronprinsessens familiemedlemmer bor – blandt andre hendes bror og to søstre.

Flere udenlandske medier – deriblandt britiske Daily Mail og australske Herald Sun – har bragt billeder af kronprinsesse Mary i Australien. Heraf flere fra storbyen Melbourne i den sydøstlige del af landet.

Australien har været ramt af strenge restriktioner under coronapandemien, men har så småt åbnet grænserne for besøgende og turister igen.

Savner Australien

Kronprinsesse Mary er født på den australske ø Tasmanien, som ligger syd for Melbourne.

Der var også i Australien, at hun i 2000 mødte den danske tronarving, kronprins Frederik, som var i landet for at heppe på de danske atleter i forbindelse med De Olympiske Lege i storbyen Sydney.

Efter to års langdistanceforhold flyttede Mary Elizabeth Donaldson, som hun hed dengang, nordpå.

Parret giftede sig i maj 2004, og her fik kronprinsesse Mary ud over en royal titel også dansk statsborgerskab.

I et interview med Ud & Se i 2017 fortalte kronprinsesse Mary, at hun savnede ikke bare lige at kunne se sin familie og sine venner, når hun havde lyst.

– Vi har nær kontakt stadig, og de besøger mig ofte. På den anden side kan jeg opleve, at savnet kommer, når jeg befinder mig i Australien, sagde hun blandt andet til magasinet.

– Så savner jeg pludselig dufte og syn. Det, som jeg plejede at gøre. Eller et særligt sted. Men når jeg er i Danmark, savner jeg ikke de ting, sagde hun dengang i interviewet med Ud & Se.

Den engelske avis Daily Mail bringer billeder af kronprinsesse Mary sammen med sin familie og venner under besøget i Australien. Læs artiklen HER

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 31. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 4. april 2022 kl. 11:07

Se, hvad vi ellers skriver om: