Uffe Ellemann syg af kræft: Mine dage er talte

Uffe Ellemann-Jensen har fået kræft igen, og sammen med et dårligt hjerte og diabetes, så ved han godt, at hans dage er talte, siger han.

Tilbage i 2011 blev Uffe Ellemann-Jensen opereret succesfuldt for prostatakræft, men nu er canceren tilbage, og denne gang kan det ikke helbredes.

“Jeg har ikke noget til gode”, siger Uffe Ellemann-Jensen med sit karakteristiske overskud og kækhed til Berlingske Tidende, hvor han fortæller om sin kræftsygdom, der er kommet igen og som denne gang er uhelbredelig.

Uffe Ellemann er 80 år gammel, og født under 2. Verdenskrig i 1941, og nu er han bange for at dø under en ny krig – nemlig Ruslands krig mod Ukraine.

Tilbage i 2011 blev Uffe Ellemann-Jensen opereret succesfuldt for prostatakræft, men nu er canceren tilbage, og denne gang kan det ikke helbredes. Da den gamle Venstre-løbe også har diabetes samt dårligt hjerte, så ved han godt hvad klokken er slået.

-Jeg ved, at mine dage er talte, og at tiden er ved at løbe ud. Jeg kan ikke bede om mere. Jeg har intet til gode, siger han til Berlingske Tidende.

Håber på fred

Men Uffe Ellemann-Jensen har dog stadig et ønske tilbage; nemlig at krigen i Ukraine stopper før han dør.

– Det her er den mest alvorlige situation siden 2. Verdenskrig. Vi står et sted hvor den lille skiderik til Putin fuldstændig har forkastet de aftaler og spilleregler, vi møjsommeligt har byget på. Og hvor vi ser nogle meget alvorlige trusler og en dybt brutal aggression, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Uffe Ellemann-Jensen har i 51 år været gift med journalist, Alice Vestergaard. I alt har han fire børn Karen, Claus og Helene Ellemann-Jensen samt Venstres formand, Jacob Ellemann-Jensen, som er Uffes eneste barn med Alice Vestergaard.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 29. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 1. april 2022 kl. 7:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

og