Sociale medier: Farverige “granfluencers” til seniorer

Farverige seniorer med meninger og masser mod slår sig løs på Instagram under betegnelsen "Granfluencers". De er sjove, grænseoverskridende og meget underholdende, og de gider i hvert fald ikke skrive om syltning eller petanque!

Seniorerne har fået deres egne influencers nu. De hedder "granfluencers".

“Influencers” har i flere år fyldt børn og unge menneskers verden på de sociale medier med gode råd, betalte anbefalinger og masser af meninger, sjov og tidsrøvende gøgl. Og nu har det så også bredt sig til seniorerne, der har fået deres helt egen “Granfluencers!”

Granfluencers – eller Insta-granniers, som de også kaldes – er begyndt at slå igennem på især Instagram, og det er mest indenfor mode og indretning de samler følgere, men også IT er et område, som de breder sig på. Men absolut ikke hækling, syltning og petanque, som deres børn og børnebør sikkert tror.

De sociale medier har været de unges legeplads i flere år, men tidens hotteste influencers, som samler millioner af følgere, er for øjeblikket i 50’erne, 60’erne, 70’erne, 80’erne, ja sågår i 90’erne. Deres følgerskare tæller op til 3,5 million følgere, og det er noget, som granfluencerne tjener mange penge på.

Her er en håndfuld af de mest populære og farverige influensers, som (desværre) allesammen stadig er udlændinge. Endnu er der ingen farverige og sprudlende danske seniorer, der er slået igennem som granfluencers herhjemme.

Baddie Winkle

92-årige Helen Ruth Elam, som går under navnet “Baddie Winkle” på Instagram har 3,5 millioner følgere. Her har hun et betalt opslag for Happysocks, hvor hendes tekst er: “Jeg kan score alle de mænd jeg vil med mine Happysocks i ferien”. Hendes motto er i øvrigt: “Scoret mænd siden 1928”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accidental Icon

67-årige Lyn Slater er på Instagram med profilen “Accidental Icon”, og hun excellerer i mode. “Jeg er ikke 20, og jeg har ikke lyst til at være år. Men jeg er skide cool. Det er det jeg tænker, når jeg poserer for et billede”, sagde hun til en artikel i Daily Mail, og forsatte: “Det er på tide, at der kommer et nyt look, som passer til ældre kvinder”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irvin Randle

59-årige Irvin Randle har næsten en halv million følgere på Instagram, og han har mottoet #Mr. StealYourGrandma. Når han reklamerer for lækkert herretøj som her, så tjener han i gennemsnit 1400 dollars/9500 kroner pr opslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sara Mai Jewels

Sarah-Jane Adams på 65 år har to populære Instagram-profiler med rigtig mange følgere: Saramaijewels og nywrinklesaremystripes. Hun skriver bla. om mode og smykker, og siger hun er en del af Germaine Greer-generationen. 200.000 følger hende.

 

 

Læs mere om Granfluencers og se andre interessante seniorer du kan følge på Instagram HER:

Screenshot

The Social Standard

Luxurylaunches

Daily Mail

Først publiceret: 9. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 15. marts 2022 kl. 18:58

Se, hvad vi ellers skriver om: