Dronning Elizabeth dropper London fremover

Dronning flytter ikke mere mellem Buckingham Palace i London, og slottet i Windsor. Fremover bliver den 95-årige regent boende på Windsor Palace.

Bye, bye, London, siger dronning Elizabeth, der nu flytter permanent til Windsor. Foto: Facundo Arrizabalaga, EPA, Ritzau Scanpix

Ligesom vores danske dronning Margrethe næsten kun har boet på Fredensborg Slot i de to corona-år, så har den britiske dronning Elizabeth boet permanent i Windsor på det store slot der ligger en times kørsel fra London.

Det har hun været så glad for, at hun nu har besluttet ikke at flyttede frem og tilbage mellem Buckingham Palace og Windsor mere, som hun gjorde før i tiden, hvor hun boede i Windsor i weekenderne, til påske samt i Ascot-weekenderne, hvor dronningen så hestevæddeløb.

Windsor Palace-området var også et sted, hvor dronningen boede en stor del af sin barn- og ungdom.

Fremover bliver dronning Elizabeth derfor boende fast på Windsor Castle, hvor også hendes afdøde mand, prins Philip, ligger begravet.

Dermed flytter også dronningens officielle kontor fra Buckingham Palace i London og til den lille og meget charmerende provinsby, Windsor, som også ligger tæt på Legeland Windsor. Men ét stort minus har Windsor Palance dog.

Larm fra lufthavnen

Windsor ligger nemlig klods op og ned af den enorme London Heathrow Air port, der er blandt Europas største, og der letter og lander konstant (!) fly lige over tagene på Windsor Castle, hvilket medfører en ulidelig larm hele tiden. Det kan enhver, der har besøgt Windsor, tale med om.

Men hvis hørelsen ikke er helt optimalt mere som 95-årig, så er det nok ikke så stort et problem.

Det betyder, at de næste faste beboere i Buckingham Palace bliver prins Charles og hertuginde Camilla, når dronning Elizabeth engang falder bort.

Vores egen dronning Margrethe har altid delt året op mellem sine tre faste bopæle, Amalienborg i København, Fredensborg Slot i Nordsjælland og Marselisborg Slot ved Aarhus.

Men det er velkendt i kongehuset, at det især er de smukke ramme i Fredensborg Slotshave samt ikke mindst freden og roen i Fredensborg og det smukke slot, Fredensborg Slot, der i mange år har været dronningens – og tidligere også prins Henriks – favorit-bopæl.

Så det var selvfølgelig også her hun valgte at isolere sig under corona-epidemien, og hvor hun stadig bor i længere og længere perioder. Så måske beslutter dronning Margrethe sig også en dag til at blive boende fast ét sted, og så er der ingen tvivl om, at det bliver Fredensborg Slot.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 8. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. marts 2022 kl. 9:37

Se, hvad vi ellers skriver om: