Glæd dig: 10. sæson af Badehotellet er på vej

​Der kommer endnu en sæson af ’Badehotellet’, men så er det også slut. Forfatterne har en ide til slutningen, men den er ikke skrevet endnu. Se hvornår den næste sæson kommer.

Gennem årene har over 140 skuespillere medvirker i de indtil nu 9. sæsoner af "Badehotellet". Men en af de mest populære har uden tvivl været Jens Jacob Tychsen i skikkelse af hr. Weyse. Foto: Mike Kollöffel, TV2.

Den populære tv-serie “Badehotellet” er netop i gang med sin niende sæson, der slutter mandag aften. Men nu lover forfatterne bag serien, der kommer en 10.sæson, men at det så til gengæld bliver den sidste sæson.

Serien har siden premieren i 2013 været utrolig populær og haft tårnhøje seertal.

Alligevel er det på tide at stoppe, fortæller forfatterparret bag serien Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, der er gift privat. De har sammen skrevet ‘Krøniken’ og ‘Lykke’, inden de i 2013 lavede ‘Badehotellet’.

– Seernes kærlighed til serien har været utroligt opmuntrende for alle, der har været med til at lave den gennem årene, men ’Badehotellet’ har aldrig været tænkt som en ’evighedsserie’, lyder det fra forfatterparret.

Lysten har drevet værket

Ifølge TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang bygger ‘Badehotellets’ store succes netop på, at det altid har været forfatternes fortællelyst, der har drevet serien.

– En af grundene til, at det er en succes, er, at vi altid kun har fortsat med en ny sæson, så længe forfatterne havde en vigtig historie at fortælle, siger hun og tilføjer:

– Derfor har det aldrig været ‘Badehotellets’ succes, der har drevet beslutningen om flere sæsoner, men derimod om forfatterne havde lyst til at fortsætte, fortæller hun.

Niende sæson af ‘Badehotellet’ foregår i 1945 i sommeren lige efter krigen. Forfatterne valgte at springe i tid efter sæson otte fra 1941 til 1945. Serien har således strækket sig fra 1928 til 1945 indtil videre.

Seerne ender med at have fulgt hr. Weyse, fru Frigh, Amanda, Otilia, Edith og de mange andre karakterer igennem 18 år fra 1928 til 1946.

– Det er længe, og der kommer et tidspunkt, hvor det ikke vil være naturligt, at de samme feriegæster bliver ved med at flytte ind på det samme hotel i ugevis og år efter år, forklarer Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Desuden sluttede badehotellernes storhedstid efter krigen. Folk fandt andre ferieformer og købte blandt andet egne sommerhuse. Det ville derfor ikke være særlig realistisk at forsætte serien i årevis.

Vender retur i 2024

Seerne må dog vente to år på serie-finalen. Den tiende sæson får nemlig først premiere i vinteren 2024.

Det skyldes især, at corona-nedlukningen de forrige to år har forsinket hele produktionen af serien. Det har også betydet, at sæson otte og ni blev forkortet til fem afsnit.

Men afslutningen på ’Badehotellet’ har fortjent mere end det. Det mener både forfatterparret, producenten, Michael Bille Frandsen, og fiktionschef Katrine Vogelsang.

Derfor har de aftalt at udskyde tiende sæson.

Til gengæld bestræber man sig på at lave otte afsnit til næste sæson. Dermed kommer serien op på over 60 afsnit.

Inspireret af “Upstairs Downstairs”

Forfatterne var inspireret af upstairs downstairs-drama, da de skrev ‘Badehotellet’. Her mødes skildres livet og mødet mellem det rige borgerskab og tjenestefolk. Serien har således bestået af hotellets personale og de rige gæster.

Skriveprocessen til den 10. og sidste sæson begynder dog allerede nu for de to forfattere.

– Vi kommer selv til at skrive løs hen over hele dette år og ind i det næste. For den idé vi har til slutningen på ’Badehotellet’ kan slet ikke fortælles på fem afsnit. Den kræver mere plads. Vi håber, seerne vil opleve, det var værd at vente på, udtaler Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

En serie i to dele

Da Hanna Lundblad og Stig Thorsboe i sin tid bød ind med ideen til ’Badehotellet’, havde de et håb og en plan om at lave fem sæsoner af serien.

Den skulle skildre Danmark fra 1928 til 1933.

– Ingen kunne på det tidspunkt have forudset, at serien rent faktisk kom så langt, men det gjorde den som bekendt – ikke mindst fordi seerne tog så godt imod den, fortæller forfatterparret.

De første fem sæsoner kom til at løbe fra 1928 til 1933, og det var altså forfatternes oprindelige tanke at stoppe serien der.

Men de besluttede sig for at lade serien fortsætte og omhandle tiden før, under og lige efter besættelsen, fordi de følte sig inspirerede til det.

– Vi kaldte de første sæsoner for del et og de nye sæsoner for del to. Så der i alt blev tale om 10 sæsoner med to dele, der spejler hinanden, siger forfatterne.

Til spørgsmålet om, hvorvidt de to forfattere måske igen vil finde inspiration til at lave flere sæsoner, svarer de, at det er meget usandsynligt.

– Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men det har vi altså ingen planer om, lyder det fra parret.

Den nye sæson

Da Hanna Lundblad og Stig Thorsboe endnu ikke er begyndt at skrive på tiende sæson, kan de ikke røbe meget om den endnu.

De kan dog afsløre, at den kommer til at foregå i 1946. Og serien vil blive afsluttet på ”smukkeste vis med masser af overraskelser”, lover de.

Fiktionschef Katrine Vogelsang fortæller, at der kommer masser af ny fiktion på TV 2 også til januar 2023, hvor ‘Badehotellet’ normalt ville blive sendt.

– Men der kommer ikke en afløser for ‘Badehotellet’, for det kan man ikke lave. ‘Badehotellet’ er helt unikt både i fortællingen, kvaliteten og populariteten. Det kan man ikke efterligne, siger hun.

Læs mere om Badehotellet, Borgen og mange andre tv-serier og spændende emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 7. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. marts 2022 kl. 9:40

Se, hvad vi ellers skriver om:

og