Se billederne: Kronprins Frederik lægger blomster ved Ukraines ambassade

Kronprins Frederik lagde fredag morgen blomster ved den ukrainske ambassade. Det skete sammen med hans to yngste børn, Vincent og Josephine, på vej til skole.

Den ukrainske ambassade i Danmark er næsten nabo til kronprins Frederik. Så sammen med sine yngste børn lagde han også blomster foran ambassaden i morges. Foto: Keld Navntofte, Kongehuset.

Der er den sidste uge blevet lagt mange blomster og tændt levende lys ved Ukraines ambassade på Toldbodgade i København. I morges kom der endnu et par buketter fra det danske kongehus. Det var kronprins Frederik og hans to yngste børn, tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine, der lagde blomsterne, da han var på vej med børnene i skole.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset.

Der har været fyldt med blomster og lys foran ambassaden, der kun ligger små 200 meter fra kronprinsparrets palæ på Amalienborg, og det har utvivlsomt vakt de små kongelige børns opmærksomhed.  Og de har helt sikkert ligesom mange andre børn i samme alder haft mange spørgsmål om hvad det er der sker i Ukraine for øjeblikket.

Efter kronprinsen sammen med børnene havde lagde blomsterne, kom han kort efter med en udtalelse om situationen i Ukraine på kongehusets hjemmeside.

– Det er uendelig trist, hvad vi oplever i Europa lige nu, og det er hjerteskærende at følge situationen i Ukraine.

– På vegne af min familie sender jeg de varmeste tanker til den ukrainske befolkning, sagde han.

Kronprinsen glæder sig over det sammenhold, som Europa og verdenssamfundet viser det ukrainske folk og det store nødhjælpsarbejde, der er i gang.

– Det er vigtigt, at vi fastholder håb og deler det gode, der også sker midt i alt det grusomme, skriver han.

Aflyser middag

Foto: Keld Navntofte, Kongehuset

Hoffet oplyste også forleden, at dronning Margrethe har aflyst den årlige Hædertegnsmiddag for flyvevåbnet, beredskabsstyrelsen og forsvaret i år på grund af situationen i Ukraine.

Læs mere om de kendte, de kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 4. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. marts 2022 kl. 9:39

Se, hvad vi ellers skriver om: