Pas på: brug ikke hjemmesiden “vurderebil.dk”

Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden vurderebil.dk, som opkræver betaling for en bilvurdering.

Man skal virkelig kigge godt efter langt nede i den svage tekst, før der står at en bilvurdering koster 990 kroner hos "Vurderebil.dk".

Forbrugerombudsmanden har den seneste tid modtaget adskillige henvendelser fra forbrugere, som føler sig snydt af hjemmesiden vurderebil.dk.

Hjemmesiden markedsfører sig enten direkte via emails eller annoncer på Facebook, hvor forbrugerne får at vide, at de ved at indtaste registreringsnummer på deres bil på hjemmesiden vurderebil.dk kan få en vurdering af værdien.

Regning på 990 kroner

Gode råd:

  • Undlad at benytte siden
  • Lad være med at betale, selvom du får en opkrævning eller et inkassovarsel for en vurdering. Meddel virksomheden, at du ikke mener at have indgået en aftale om betaling
  • Hvis selskabet mod forventning indbringer sagen for retten, er du meget velkommen til at kontakte Forbrugerombudsmanden
  • For en god ordens skyld gør vi opmærksom på, at du ikke kan blive registreret i Experian (det tidligere RKI), hvis du har gjort indsigelser mod kravet

Prisen for vurderingen fremgår ikke af annoncerne. På hjemmesiden kan man kun se prisen på vurderingen ved at scrolle ned på siden under den blå ”send til”-knap. Prisen står med lille skrift på lysegrå baggrund.

Hvis forbrugerne indtaster oplysningerne på vurderebil.dk, får de tilsendt en regning på 990 kroner for vurderingen.

Forbrugerombudsmaden advarer derfor mod at benytte siden. Hvis forbrugerne modtager opkrævninger og varsler om inkasso, anbefaler Forbrugerombudsmanden, at forbrugerne ikke betaler.

Kommer fra Litauen

Gennem det europæiske samarbejde mellem håndhævende forbrugermyndigheder, CPC, har Forbrugerombudsmanden konstateret, at indbetalingerne via Belgien ender hos en lettisk statsborger med adresse i Litauen. Derfor har Forbrugerombudsmanden bedt myndighederne i Litauen om at stoppe den ulovlige aktivitet.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Vi har fået mange klager over hjemmesiden vurderebil.dk, og efter vores opfattelse er forbrugerne ikke forpligtet til at betale, hvis de modtager en opkrævning eller bliver truet med inkasso.”

Læs mere om kriminalitet, advarsler og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 4. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. marts 2022 kl. 9:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og