Badehotellet: Dollerup passer på ung kollega

Amalie Dollerup, der er aktuel som hotelbestyrerinden Amanda i TV 2-serien "Badehotellet", har fået en ung medspiller i den nye sæson.

Amalie Dollerup var selv kun ni år, da hun fik sin første filmrolle. Så hun ved hvor vigtigt det er, at der er god kontakt mellem voksen og barn.

Når sæson ni af “Badehotellet” ruller over skærmen på TV 2 den 7. februar, gennemgår en af seriens centrale karakterer en stor udvikling.

Hotelbestyrerinden Amanda, der bliver skildret af skuespillerinden Amalie Dollerup, er nemlig blevet mor til lille Frida, siden værnemagten overtog hotellet som kommandocentral i 1941.

Derfor er Amalie Dollerups nye kollega blot tre år gammel.

– Det giver historien noget utroligt fint og enormt sårbart for Amanda, fortæller skuespillerinden.

Debuterede selv ung

Amalie Dollerup var selv ung, da hun debuterede som skuespiller.

Som niårig medvirkede hun i filmatiseringen af Lise Nørgaards erindringsroman “Kun en pige”. Hun blev dog særligt bemærket i sin rolle som Lars Boms datter, Sille, i “Strisser på Samsø”.

Amalie Dollerup ved derfor, hvor vigtigt det er, at der er god kontakt mellem voksen og barn.

– Nogle af skuespillerne talte først, når vi var foran kameraet. Det syntes jeg, var underligt, siger hun og fortsætter:

– Så vidste jeg ikke rigtig, hvem de var, og det blev lidt distanceret.

Derfor sørgede Amalie Dollerup for at skabe et godt bånd til sin treårige kollega, Lara Azimi-Busekist.

Føle sig tryg

– Jeg har været meget opsat på, at hun skulle føle sig tryg og have det godt. Hun skal have en god oplevelse, fastslår Amalie Dollerup.

Rollen som mor falder ikke unaturligt for den 35-årige skuespillerinde. Hun har nemlig selv en søn på to år sammen med skuespilleren Andreas Jebro.

Amalie Dollerups 37-årige mand tjekkede ind i “Badehotellets” sæson otte som modstandsmanden – forklædt som arkæologen – Claus Villumsen. En rolle, han fortsat skildrer i den nye sæson.

Skuespillerparrets lille søn, August, må dog godt vente lidt med at følge i sine forældres fodspor. Det er i hvert fald ikke noget, Amalie Dollerup vil fremskynde.

– Det kan være, han vil, når han bliver 18, tilføjer hun.

Når “Badehotellet” vender tilbage i den nye sæson, springer serien til 1945 – umiddelbart efter befrielsen. Sæson ni af den populære tv-serie har premiere på TV 2 i aften, mandag den 7. februar.

Først publiceret: 7. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 14:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

og