Tjen penge på at købe for sent

"Slå til, når butikkerne sælger ud af gamle kollektioner og varer, og spar masser af penge", lyder rådet fra forbrugereksperter.

Med is i maven og tålmodighed kan du godt spare rigtig mange penge på at købe julegaver i juli

Det kan godt være, at en ny grill eller sommerkjole ikke står øverst på din liste over ting at købe om vinteren. Men hvis du vil have et godt tilbud, kan det være en god idé at være forudseende.

Hver gang, en sæson slutter, bliver tingene nemlig sat ned. Køb efter, du havde lyst, kan man sige.

Der er mange penge at spare, hvis man køber på det rigtige tidspunkt, fortæller Ann Lehmann Erichsen, som er selvstændig forbrugerøkonom og guider forbrugere i privatøkonomi.

Køb nu til næste år

“Nogle arbejder bevidst med at tage forskud på sæsonen ved at købe ting til næste år, når en sæson er ved at være slut”, siger hun og tilføjer:

“Ved du eksempelvis, at dit barn skal have nye vinterstøvler næste år, og har du styr på, hvilken størrelse du skal bruge, er det en god idé at tænke fremad og købe dem allerede i foråret”, siger hun.

Butikkerne sælger jævnligt ud af deres gamle kollektioner og varer for at få plads til nye, når sæsonen for varen rammer.

Har man øje for, hvad man kommer til at mangle, kan man nemt gøre et kup.

 

Lave priser efter jul

Black Friday og julehandlen er årsagen til de sænkede priser i slutningen af året.

Den amerikanske tilbudstradition, der efterhånden er gået fra at være en endagsfornøjelse til en hel uge med nedsatte varer, er årets billigste periode. Ifølge Pricerunner er hvert tredje produkt, der vises på tjenesten, nedsat her.

Havemøbler i december

Om vinteren kan det eksempelvis betale sig at købe havemøbler, værktøj, grill og tilbehør til haven.

Det fortæller Katrine Barslev, der er forbrugeranalytiker hos Pricerunner, som er Danmarks største kilde til prissammenligninger.

“Priserne varierer meget over året, og det kan virkelig betale sig at købe uden for sæsonen”.

“Især med skitøj og tilbehør, overtøj, sko og støvler, grill og havetilbehør er det klart billigst, når det ikke er sæson for netop disse varer”, siger hun.

Spar 1500 kroner

Eksempelvis kunne man i januar spare 1500 kroner på en gasgrill fra mærket Napoleon sammenlignet med, hvad den kostede i juli, viser tal fra Pricerunner.

I januar er der også store procenter at spare på sommer- og efterårstøj. Det gælder også for tøj og sko til de mindste, ligesom der kan være meget at spare på cykler i januar og februar, forklarer Katrine Barslev.

På trods af de traditionelt mange januarudsalg, er de første måneder på året ikke dem, hvor man kan spare mest.

“Generelt ser vi, at januar og februar er de dyreste måneder og november og december de billigste, når vi kigger på de 1000 mest populære produkter hos Pricerunner”, siger Katrine Barslev.

Først publiceret: 2. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 15:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og