Her er de mest populære biler – og de er ikke grønne

Den mest populære bilmodel er ikke en elbil, selv om de sælger rigtig godt for øjeblikket. Salget af grønne biler udgjorde i oktober 43 procent, hvilket er over en fordobling på et år.

Selvom der er kommet godt gang i salget af elbiler, er det en hybridbil, der er den mest populære for tiden. Og selv om elbilerne har stor medvind i bilsalget, er den mest populære bilmodel stadig ikke en elbil.

Efter en rekordhøj salgsandel af elbiler og plug-in-hybrider i september måned fulgte oktober måned godt med.

Med 5.409 nye grønne biler, udgjorde disse 43 procent af bilsalget i den forgangne måned, hvilket er over en fordobling ift. oktober 2020, hvor andelen var 18 procent.

I oktober 2021 udgjorde salget af elbiler 17 procent og plug-in-hybriderne 26 procent

-Salget af grønne biler fortsætter på et højt niveau, og det er ved at blive en naturlig del af danskernes hverdag at køre på strøm. Dog er indregistreringer af nye personbiler i Danmark generelt gået tilbage ift. sidste år, hvilket skyldes den globale forsyningskrise, der også smitter af på bilindustrien”, siger Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører.

Den mest foretrukne bilmodel blandt de danske bilkøbere i oktober blev således Ford Kuga, som blev solgt i 551 eksemplarer. 469 af bilerne var plug-in hybrider.

Tilbagegang i privatbilsalget

Med 12.665 nye personbiler i oktober endte årets første måned i 4. kvartal 16,0 procent under sidste års niveau i samme måned, hvor der kom 15.070 nye biler ud på vejene. Faldet skyldes primært lange ventetider på nye biler på grund af manglende mikrochips.

 

Grafik: De Danske Bilimportører

Populære VW og Audi

Med 2130 nyregistreringer udgjorde elbilerne 16,8 procent af salget af nye personbiler i oktober måned, hvilket er betydeligt højere end oktober sidste år, hvor de fuldt batteridrevne biler udgjorde 7,3 procent af markedet.

I de første 10 måneder af 2020 blev der indregistreret 8646 nye elbiler, mens der i løbet af de første 10 måneder af 2021 er blevet indregistreret 17.128 elbiler.

Trods det skal man et godt stykke ned på listen over de mest populære bilmodeller i oktober for at finde elbilerne. Først på ottendepladsen finder man nemlig den mest populære elbil, Volkswagen ID.4. De to mest populære elbiler er de to tyske "søstre", Volkswagen ID.4 og Audi Q4 e-tron. De er nemlig bygget på samme platform.

Grafik: De Danske Bilimportører

 

Først publiceret: 20. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 12:49

Se, hvad vi ellers skriver om: