Lars Høgh sov ind med sin hustru ved sin side

Kun en måned siden Lars Høgh fortalte, at han ikke mere kunne tåle kemo. Få dage siden han blev optaget i Fodboldens Hall of Fame.

Lars Høgh døde efter længere tids kræftsygdom. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Den tidligere fodboldmålmand, Lars Høgh, er død som 62-årig efter længere tids kræftsygdom. Han sov ind her til aften med sin hustru ved sin side.

Den tidligere fodboldmålmand på landsholdet Lars Høgh døde onsdag efter længere tids kræftsygdom. Det oplyser hans familie i en mail til Ritzau.

– Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele, at vores højt elskede, livsglade og altid positive Lars er sovet stille ind her til aften, skriver familien.

Lars Høgh fik i 2018 fik konstateret kræft i bugspytkirtlen, og det er præcis en måned siden Lars Høgh fortalte, at han ikke kunne tåle mere kemo.

Det er kun få dage siden, den 2. december, at Lars Høgh blev optaget i fodboldens Hall of Fame.

– Fodbold har betydet rigtig meget for mig i hele mit liv. Det er der, jeg har haft kæmpe oplevelser, både som spiller og som træner. Og det er her, jeg har mødt rigtigt mange fantastiske mennesker, som jeg i dag betragter som nære venner.

– Både min familie og jeg er meget stolte over optagelsen i Fodboldens Hall of Fame, sagde Lars Høgh i den forbindelse.

Fra 8.17 og et minut frem (til ære for hans 817 kampe for klubben) blev Lars Høgh hyldet med stående klapsalver fra publikum under 3F Superligakampen mellem OB og Viborg FF i Odense fredag 19. november i år.
Foto: Frank Cilius, Ritzau Scanpix

Michael Laudrup sagde følgende ved optagelsen i Hall of Fame:

2. december i år blev Lars Høgh indlemmet i Fodboldens Hall of Fame. I den forbindelse udtalte Michael Laudrup:

»Lars Høgh var en fremragende målmand. Alene 817 kampe for OB igennem 23 år – rekord for en spiller i dansk topfodbold formentlig for altid – understreger hans format og loyalitet. Han havde fået mange flere A-landskampe, hvis vi ikke i den periode havde haft Peter Schmeichel. Siden har Lars været en inspirerende målmandscoach for såvel klubhold som Herrelandsholdet. Men det er for sine meritter på banen, han nu optages i Fodboldens Hall of Fame. Det glæder mig. Lars er et stort menneske«, sagde Michael Laudrup.

Lars Høgh nåede som sagt, at spille 817 kampe for OB og blev danmarksmester i 1977, 1982 og 1989. Han spillede desuden otte kampe for det danske landshold. Siden 2007 har han også været målmandstræner for landsholdet, og han var højt respekteret i den danske og internationale fodboldverden.

Læs Ekstra Bladets nekrolog her: “Høghen er fløjet”

Først publiceret: 8. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

og