Jimilian før danse-semifinale: Jeg tror på skæbnen

Når Vild med dans-stjernen glider over dansegulvet i aften fredag, trækker han på sin albanske baggrund. At tro på sig selv er opskriften på succes, mener sangeren Jimilian.

-Jeg er glad for at Asta og jeg er blevet dommernes favoritter, siger sangeren Jimilian. Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix.

Æblet falder ikke langt fra stammen, lyder det gamle ordsprog.

Og Jimilian er ikke faldet langt fra sin far, når det kommer til at udtrykke sig kunstnerisk.

For når sangeren og Vild med dans-stjernen med de albanske rødder trækker i jakkesættet for at imponere dommerne fredag efter fredag, trækker han på de performance-gener, han har fra ham.

– Min far var musiker før i tiden, og han har været folkesanger. Så evnen til at optræde og være på, den har jeg fra ham, og den er jeg rigtig glad for, siger den 27-årige sanger, der er født i Albanien, og kom til Danmark som 6-årig.

I dag bor Jimilian sammen med sine forældre, faren Enver, der er førtidspensionist og  moderen Emrije, der er hjemmehjælper samt sine to yngre søstre, Leonora og Robin på 20 og 21 år, i et stort hus i Hørsholm, hvor han har et værelse på første sal. Hans storebror, Besmir på 36 år er hans manager, mens hans storesøster bor USA.

Jimilian, der i “Vild med dans” danner par med Asta Björk, har fået særdeles rosende ord med på vejen fra dommerne – blandt andet er han blevet kaldt den komplette dansepakke.

– Jeg er så glad. At vi har formået at blive en favorit hos dommerne, er helt overdrevet, siger Jimilian.

Fan af Vild Med Dans

Musikeren, der er kendt for numre som “Damer på lager” og “Sommer sindssyg”, er selv stor fan af programmet, fortæller han.

Under coronanedlukningen har han set “Vild med dans” med familien om fredagen, hvor han ikke som normalt har kunnet spille for sit publikum.

Han spurgte dengang producenterne, om han måtte optræde med sin musik i programmet. Det fik han et nej til, men blev i stedet spurgt, om ikke han ville danse med.

Og det er Jimilian stolt af at have fået lov til.

– Når man er med i “Vild med dans”, så har man gjort noget rigtigt i sin karriere, griner sangeren.

Karma kommer tilbage

Det er ikke en tilfældighed, at han er kommet med i danseprogrammet, mener Jimilian, som fortæller, at han tror på skæbnen.

– Jeg tror meget på, at hvis man er god ved andre, så kommer der god karma tilbage, siger Jimilian.

– Vi visualiserer, at vi gerne vil nå langt. Hvis man gerne vil opnå noget, og man tror på det, så skal det nok ske, siger han.

Sangeren har haft den samme indstilling gennem sin musikalske karriere.

Jimilian har altid lavet musik med sin storebror, og det er ham, der har lært Jimilian, at han skal tro på sig selv, fortæller han.

Aldrig haft en plan B

– Jeg har altid villet musikken, og jeg har aldrig haft en plan B.

– Jeg er bare gået ud fra, at det med musikken nok skal gå, så længe vi arbejder hårdt og er gode ved andre mennesker, siger han.

Jimilian kan da også bruge dansen til noget i sin musikkarriere, mener han. Blandt andet har han fået et større sprog for at udtrykke sig kropsligt på scenen.

– Og jeg går mere ret nu og ser flottere ud i min holdning. Det siger min kæreste i hvert fald, siger han og tilføjer et grin.

– Men jeg har altid brugt mit kropssprog meget. Jeg kommer fra Albanien, og der kan man godt lide at bruge hænderne, når man snakker, siger han.

Jimilian forventer da også, at han skal tage dansen op med sin kæreste, Helene Mertz, når programmet er slut.

– Jeg ville elske at starte til dans med hende, og jeg er sikker på, hun er frisk. Hun støtter mig hele vejen igennem, siger Jimilian.

I semifinalen, som bliver sendt fredag klokken 20 på TV 2, skal Jimilian og Asta Björk forsøge at danse sig videre til finalen med en wienervals og en argentinsk tango.

/ritzau/

Først publiceret: 19. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:27

Se, hvad vi ellers skriver om:

og