Toldhunden Andy finder 5,7 millioner gemt i kuffert

Toldhunden Andy fandt de mange penge mellem indtjekket bagage i Københavns Lufthavn.

Andy ser glad ud efter veludført arbejde. Foto: Morten Bødskov Twitter

Toldstyrelsen gjorde et stort fund, da toldere og en toldhund fredag den 5. november 2021 kontrollerede bagage, der var tjekket ind i Københavns Lufthavn. Toldhunden Andy viste interesse for to stykker bagage blandt de mange kufferter, og efter en nærmere kontrol viste kufferterne sig at indeholde flere poser med danske og svensker kontanter. I alt tilbageholdt tolderne kontanter svarende til ca. 5,7 millioner danske kroner, oplyser Toldstyrelsen.

“Vores toldhunde afsøger store områder effektivt for både penge og narko, og her til aften var der desværre gevinst, da toldhunden Andy snusede sig frem til over 5 millioner kroner. Hundene og deres førere er et vigtigt værktøj i vores løbende kontrol, der er med til at sætte en prop i de kriminelles pengestrømme”, siger Toldstyrelsens kontroldirektør, Michael Lund.

Sagen er overdraget til Københavns Politi.

Skatteminister Morten Bødskov har delt et billede af Andy på Twitter.

Andet fund på kort tid

Fundet af de mange kontanter er det andet på kort tid. I november fandt toldere 7,7 millioner kroner, der var gemt i frostpakker i Grønlandshavnen i Aalborg.

Tilbageholdte kontakter
Foto: Toldstyrelsen
Penge gemt i pose
Foto: Toldstyrelsen

 

Først publiceret: 16. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

og