Her er den sport seniorerne sveder mest over

Det er seniorerne, der står for hovedparten af fremgangen i de danske sports- og idrætsklubber. Se her hvilken idræt der er mest populær blandt 60-plusserne.

Tag en gigantisk græsplæne. Lav 18 huller. Udstyr personen med en kasket, en kølle og en kugle.

Så har du den mest populære idræt blandt seniorerne i Danmark.

Rigtig gættet: Golf.

Selv om det efterhånden måske er en af de mest sammentømrede fordomme, så holder den i virkeligheden.

Tiltaler 60-plusserne

Det er nemlig fortsat ekstremt populært blandt 60-plusserne at spille golf.

En helt ny opgørelse viser, at over 70.000 seniorer er med i en golfklub.

Det er dermed den mest populære sportsgren i den aldersgruppe.

Og de ældre udgør næsten halvdelen af alle, der spiller golf.

”Det er en idræt, som tiltaler netop det segment og sådan har det været i mange år. Det er samtidig en idræt, hvor de fleste kan være med rent fysisk,” siger Michael Fester fra Dansk Idræts Forbund.

Største stigning siden 2012

Det er seniorerne, der ikke bare fatter køllen og går på græs. Men i det hele taget tegner sig for størsteparten af den fremgang, de danske idrætsklubber og gymnastikforeninger har kunnet mærke det seneste år.

Næsten 11.000 nye medlemmer er i alderen 60 år og opefter.

”Det er en trend, vi har set i mange år. Men stigningen blandt de ældre fra 2016 til 2017 er den største stigning, vi har oplevet, siden vi i 2012 begyndte at registrere på den måde, vi gør i dag,” oplyser Michael Fester.

Fat i fitness

Efter golf er gymnastik den idrætsgren, der er mest populær hos seniorer. Over 49.000 trækker i gymnastikdragten og laver øvelser i den lokale idrætshal.

Fitness er tredje-mest populære motionsform hos seniorerne. 34.000 over 60 år er medlemmer i en fitness-forening eller idrætsklub, der har fitness som en del af sine aktiviteter.

Herefter følger badminton, sejlsport, tennis og svømning, viser opgørelsen, der bygger på medlemsopgørelsen fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI).

I alt er der over to millioner danskere, der dyrker idræt i en klub under DIF eller DGI. Af dem over 400.000 over 60 år.

Her er de mest trendy sportsgrene for seniorer

Når seniorene strømmer til sport og idtræt, er det især én motionsform, de er vilde med: Fitness. På fra 2016 til 2017 steg antallet af seniorer med 5.000 i landets foreninger og idrætsklubber, der har fitness på programmet.

“Det er typisk foreninger, der ligger uden for de store byer, hvor de mange kommercielle fitness-centre findes. Men også i byerne vælger mange seniorer at gå til fitness i en idrætsforening – ofte i et kommunalt tilbud i samarbejde med den lokale sportsklub,” fortæller Michael Fester.

Her er de idrætsgrene, som har størst fremgang og har fået flest nye medlemmer over 60 år:

Fitness: 4.999
Svøming: 2.570
Golf: 2.172
Løb: 815
Cykling: 734
Kano/Kajak: 721
Tennis: 708
Gang: 537
Bordtennis: 516
Krolf (en krydsning mellem kroket og golf): 514

 

Først publiceret: 23. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:04

Se, hvad vi ellers skriver om: