Filmstjernen Alec Baldwin dræber kvinde under filmoptagelser

Hollywood-stjernen Alec Baldwin skyder to under indspilning af sin nye film i New Mexico. En kvindelig filmfotograf er død, mens filmens instruktør er hårdt såret. Baldwin er ikke blevet anholdt, men er set i gråd foran sherifkontoret i Santa Fe.

Alec Baldwin fotograferet for et par år siden, da han modtag en Emmy Awards i Hollywood for sin satire-portræt af Donald Trump i en TV-serie. Foto: Lucy Nicholson/ Reuters/ Ritzau Scanpix

To mennesker er blevet skudt under indspilningen til en ny Alec Baldwin-film, oplyser sheriffen i Santa Fe.

Det var Hollywood-stjernen Alec Baldwin, der affyrede en rekvisit-pistol under en filmindspilning torsdag, hvor en kvinde blev dræbt og en mand såret.

Det bekræfter sherifkontoret i Santa Fe, der er hovedstad i den amerikanske delstat New Mexico.

– To mennesker blev skudt under indspilningen af en scene i westernfilmen “Rust”, siger sheriffen i Santa Fe i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Et skudoffer, en 42-årig kvinde, er død af sine kvæstelser.

Den afdøde kvinde er filmfotografen Halyna Hutchins blev fløjet med helikopter til University of New Mexico Hospital, hvor hun blev erklæret død. Det andet skudoffer er filmens instruktør, 48-årige Joel Souza, og han blev kørt til et andet hospital med ambulance efter skudepisoden.

Her modtager han akutbehandling, lyder det.

– Vi efterforsker hændelsen, siger Juan Rios, der er talsmand for sheriffen.

Se grædende foran sherifkontoret

Alex Baldwins stjerne i det berømte fortov “Walk of fame” i Hollywood.

Ifølge nyhedsbureauet AP er den 63-årige filmskuespiller Alec Baldwin set grædende foran sherifkontoret, men det har ikke været muligt for nyhedsbureauet få en kommentar fra ham til sagen.

Der er fredag morgen dansk tid ikke rejst nogen sigtelser i forbindelse med sagen.

Ifølge sherifkontoret involverede hændelsen en pistol, der blev brugt som rekvisit i filmen, der skal forestille at foregå i det 19. århundrede.

– Ifølge efterforskere viser det sig, at scenen, der blev filmet, involverede brugen af et rekvisit-skydevåden, da det blev affyret.

Kriminalbetjente er ved at undersøge, hvordan våbnet blev affyret, og hvilken type projektiler der blev brugt.

Den dræbte filmfotograf er uddannet fra American Film Institute og har arbejdet på flere kortfilm, inden hun arbejdede på actionfilmen “Archenemy” fra 2020.

Hutchins var spået en stor fremtid i filmbranchen. I 2019 blev hun fremhævet som “rising star” – en kommende stjerne – af magasinet American Cinematographer.

Den 63-årige Hollywood-stjerne Alec Baldwin er med til at producere “Rust”. Han spiller også karakteren Harland Rust – en lovløs person, hvis barnebarn bliver dømt for drab.

De to flygter, da drengen bliver dømt til døden ved hængning.

Baldwin har medvirket i et hav af film såsom “Jagten på Røde Oktober” og “Jeg er stadig Alice” sammen med Julianne Moore, og senest har han også lagt stemme til tegnefilmen “Boss Baby”.

Alex Baldwin har tre brødre, Daniel, Stephen (hvis datter, Hailey, er gift med den berømte sanger Justin Bieber, red.) og William, som også er skuespillere. Alex Baldwin er dog langt den mest berømte af de fire brødre.

Nybagt far

Den 62 årige Alec Baldwin er netop blevet far til to små børn med blot seks måneders mellemrum.

Sidste år fødte hans hustru, 37 årige Hilaria Thomas Baldwin selv parrets femte barn, Eduardo, men i marts i år, blot seks måneder efter Eduardos fødsel, meddelte parret, at de havde fået endnu en baby. En pige ved navn Maria Lucia. Men hun var dog født via en rugemor.

Alec Baldwin blev gift i 2012 med yoga-instruktøren Hilaria Baldwin, og de har siden fået børnene Carmen i 2013, Rafael i 2015, Leonardo i 2016, Romeo i 2018 samt altså børnene Eduardo i 2020 samt datteren altså Maria Lucia i 2021.

Fra august 1993 til februar 2002 var Alex Baldwin gift med skuespillerinden Kim Basinger, og de fik sammen datteren Ireland i 1995.

Bruce Lee’s søn også skudt på filmsettet

Der har været andre tilfælde af uforvarende drab under filmopstagelser i USA.

Mest berømt er nok den afdøde karate-stjernen Bruce Lees søn, Brandon, der i 1993 blot 28 år gammel blev skudt under optagelserne til filmen “The Crow”, hvor han spillede hovedrollen. Her havde medarbejderne lavet en fatal fejl, da de fjernede krudtet i de kugler, der skulle bruges i scenen, hvorfor kuglen stadig var dødelig.

Men om det var samme fejl, der blev begået i den ulykkelige hændelse med Alec Baldwin vidste ikke endnu.

Først publiceret: 22. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:03

Se, hvad vi ellers skriver om: