Touren: Kronprinsen fik gul førertrøje

Kronprins Frederik er på besøg i Paris i forbindelse med præsentationen af den samlede rute for cykelløbet Tour de France 2022, der til næste år indledes i Danmark.

Kronprins Frederik (th.) holdt en tale på fransk i Palais des Congrès, før han fik overrakt en gul førertrøje af løbsdirektør Christian Prudhomme (tv.). - Foto: Yoan Valat/Ritzau Scanpix

Kronprinsen var til stede i koncerthuset Palais de Congrés, da løbsdirektør Christian Prudhomme løftede sløret for den samlede rute for Tour de France 2022.

Løbsdirektøren overrakte i forbindelse med rutepræsentationen cykelløbets nye, gule førertrøje til Kronprinsen.

Du kan se prinsen få overrakt den gule trøje her

Tale på flydende fransk

I forbindelse med rutepræsentationen holdt Hans Kongelige Højhed en tale, hvorefter der blev vist en video om danske cykeltraditioner med titlen ”Danmark – et cykelland” for de fremmødte i Palais de Congrés.

Talen foregik naturligvis på flydende fransk og sluttede med et “Vive le Tour de France!”.

Du kan læse Kronprinsens tale her

Tour-ruten i Danmark

Cykelløbets første tre etaper finder sted i Danmark den 1.-3. juli 2022 under titlen ”Grand Départ Copenhagen Denmark”.

Tour de France er verdens største cykelløb, og det er første gang, at dele af ruten afvikles i Danmark. Rutepræsentationen satte derfor særligt fokus på Danmark og den særlige danske cykelkultur, der er kendt i hele verden.

Cykelløbet indledes med en 13 kilometer lang enkeltstart i København. Anden etape går fra Roskilde over Storebæltsbroen til Nyborg og tredje etape videre fra Vejle til Sønderborg. I alt skal der tilbagelægges 394 kilometer af cykelløbet på dansk jord.

Først publiceret: 14. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

og