Anders And leder efter H.C. Andersen-eventyr

I det nye nummer af Anders And på torsdag drager han sammen med sin rappe familie på en vild fynsk skattejagt.

Anders And er kommet til Odense med onkel Joachim og Rip, Rap og Rup på jagt efter et gammel H.C. Andersen manuskript.

Onkel Joakim fører an, når han sammen med Anders And og nevøerne drager til Fyn for at finde det glemte HC Andersen-eventyr, der skal gøre ham endnu rigere i det nye nummer af Anders And & Co., der udkommer på torsdag.

Danmark er velbesøgt af Anders And og Rip, Rap og Rup, som har været vidt omkring i vores land – herunder Vendsyssel, Sønderjylland og Trekantområdet i løbet af de seneste år.

I den historie, der kommer i det nye Anders And på torsdag, går turen til Fyn, og anledningen til det fynske eventyr er, at ænderne har fået nys om en helt særlig skat: Et glemt H.C. Andersen-eventyr!

Rundt på Fyn og omegn

Ænderne starter naturligt nok deres søgen i Andersens fødehjem. Men så let skal det ikke være for dem, og undervejs i den vilde skattejagt besøger de foruden Odense også Svendborg, Rudkøbing og Faaborg – ligesom de drager ud i det Sydfynske Øhav og slår et smut forbi Langeland og Tåsinge.

Derudover optræder en bred vifte af fynske seværdigheder, såsom Odense Domkirke, Egeskov Slot, Vor Frue Kirke i Svendborg, Valdemars Slot på Tåsinge og Oehlenschlägers Bøg på Langeland.

Slutningen skal ikke afsløres her, men det helt nye H.C. Andersens Hus, som åbnede denne sommer, spiller naturligvis også en rolle i historien.

Hyldest til H.C. Andersen

Idéen til historien kommer fra Anders And-bladets mangeårige redaktør, Svend Skytte, og manuskriptet er skrevet af Gorm Transgaard.

”Det var en gave for os at sende onkel Joakim, Anders And og nevøerne ud på dette fantastiske eventyr. Fyn og det sydfynske øhav rummer nemlig et væld af interessante og inspirerende steder, som gør sig særdeles godt i Anders And-universet. Desuden er historien selvfølgelig også en eventyrlig hyldest til H.C. Andersen og hans evne til fortsat at tryllebinde os med sine magiske fortællinger,” forklarer Svend Skytte. Han udtaler videre:

”Vi håber, at alle fynboer vil være stolte over historien. Derudover håber vi selvfølgelig også, at familier fra hele Danmark får lyst til at besøge Fyn, så de kan opleve de mange spændende steder fra historien i virkeligheden!”

Anders And & Co. nr. 41 udkommer torsdag den 14. oktober, og hvis det er længe siden du har købt et Anders And-blad sidst, så koster det nu 39,95 kr.

Først publiceret: 11. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om: